Sustine imunitatea copiilor inca de la inceputul toamnei. Cum poti avea un copil sanatos si in sezonul rece

/ / Modificat: 2021-09-07
Sustine imunitatea copiilor inca de la inceputul toamnei. Cum poti avea un copil sanatos si in sezonul rece

Care este secretul parintilor care reusesc sa isi mentina copiii puternici in fata microorganismelor care le pun in pericol sanatatea? Este simplu: sunt foarte atenti la toate acele lucruri menite sa intareasca imunitatea celor mici, acel scut care impiedica virusurile si bacteriile sa isi faca de cap odata ce ai intrat in contact cu ele.

Unii copii nici nu stiu ce inseamna sa fie bolnavi sau raciti, insa altii parca sunt un magnet pentru germeni si virusuri, iar parintii parca nici nu isi amintesc cand au mers ultima oara neintrerupt la gradinita sau la scoala.

Cum ajuti copilul sa dezvolte un sistem imunitar imbatabil

Sustinerea imunitatii incepe din primele ore de viata ale unui copil. Alaptarea este primul pas catre dezvoltarea unui organism puternic si rezistent la boli, deoarece in laptele matern se regasesc o multime de anticorpi unici, esentiali pentru un sistem imunitar eficient.

Sustine imunitatea copilului

Igiena este si ea un element foarte important, pentru ca astfel reusim sa tinem la distant virusurile si bacteriile. Copilul trebuie sa stie de mic cum sa se spele corect pe maini sau ca trebuie sa evite sa le duca la gura sau la ochi atunci cand manutele nu sunt curate. De asemenea, fructele si legumele nu se mananca niciodata nespalate si in niciun caz nu bem si nu mancam dupa alti copii.

Somnul si miscarea, aliatii unei imunitati puternice

Un copil care doarme bine si este activ va avea cu siguranta un organism puternic in lupta cu microorganismele care il "ataca".

O rutina de somn constanta contribuie la intarirea sistemului imunitar, insa nu este important doar ca un copil sa doarma mult, ci si bine, pentru a se odihni cu adevarat.

Miscarea fizica zilnica previne si ea afectiunile care apar de obicei pe fondul unei imunitati scazute. Studiile arata ca riscul de raceli sau gripe scade cu 30% in cazul copiilor activi, care fac un sport ce presupune in general miscare in aer liber sau care, pur si simplu, petrec mai mult timp in natura.

Importanta alimentatiei pentru imunitate

O alimentatie echilibrata si variata este "cheia" unei imunitati solide, care ii ajuta pe copii sa lupte cu virusurile, mai ales la inceput de toamna, cand revin in colectivitate.

Sustine imunitatea copilului

Sunt cateva grupe de alimente care nu ar trebui sa lipseasca din meniul celor mici, daca vrem sa aiba un sistem imunitar puternic:

• fructe si legume bogate in vitamina C;

• alimente bogate in vitamine liposolubile (A, D, E), precum tomatele, lactatele, somonul, ouale sau fructele uscate (nuci, migdale); acestea ajuta la reglarea raspunsului imunitar, stimuland productia de leucocite si anticorpi;

• alimente bogate in fier, precum peste, legume verzi, carne

• mierea este bogata in vitamina C, B1, B2, B3, B5, acid folic si minerale extrem de benefice pentru organism

Iaurturile, o "arma" grozava cand vine vorba de sustinerea imunitatii

Lactobacilii din componenta iaurturilor intaresc flora intestinala si mucoasele digestive, ajutand corpul sa proceseze perfect nutrientii esentiali pentru o sanatate de fier.

Iaurtelul Danonino este cel mai bun prieten al copiilor si parintilor cand vine vorba de sustinerea imunitatii. Cu doua arome adorate de cei mici, de capsuni si banana, iaurtelul Danonino poate fi servit fie la micul dejun, fie ca gustare in timpul zilei, fie chiar ca ultima gustare a zilei, atunci cand am mai vrea ceva bun inainte de culcare.

Sustine imunitatea copilului

Danonino cu calciu si vitamina D, imbogatit acum si cu vitamina C este acea gustare delicioasa si hranitoare care contribuie la dezvoltarea normala a celor mici. Iaurtelul Danonino in varianta de 150 de grame, produs cu lapte din Romania este optiunea aleasa de mamicile atente la alegerile pe care le fac pentru copiii lor atunci cand vine vorba de nutritie. Calciul ajuta la dezvoltarea unui sistem osos, iar vitaminele C si D sunt indispensabile mai ales acum, cand ne pregatim pentru inceperea scolii, dar si pentru sezonul rece, iar imunitatea celor mici are nevoie de intarire.

Noul iaurtel vine in format de 150 de grame pentru copii care merg la scoala si vor la micul dejun acelasi iaurtel ca si fratiorii lor mai mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate copii Boli de toamna

Articole recomandate

Citeste si despre