Alimente bogate in calciu pentru copii

/ / Modificat: 2021-02-19
Alimente bogate in calciu pentru copii

Calciul este poate cel mai important mineral de care corpul copilului are nevoie inca de la venirea pe lume. Si-l ia din laptele matern inca din primele zile de viata, il primeste din alimentatie odata cu inceperea diversificarii si fara el nu s-ar putea dezvolta armonios.

Importanta calciului in dezvoltarea armonioasa a copilului

Ce face mai exact calciul in organismul nostru? Statistic, 2% din masa noastra corporala este calciu si 99% din acesta este in oase si dinti, iar 1% se afla in sange. Prin urmare, calciul este extrem de important pentru copii pentru ca oasele si dintii lor sa se dezvolte normal si sa aiba o structura si o densitate optime. In plus, cei mici au nevoie de calciu pentru a avea muschi puternici, pentru ca vasele de sange sa functioneze normal, la fel si glandele endocrine si sistemul nervos.

Carenta de calciu poate conduce la afectiuni precum spasmofilia, dar si la alte probleme medicale, cum ar fi cele cardiace, cele musculare, cele de coagulare a sangelui si chiar cele endocrine.

Hipocalcemia nu da decat rareori semne de instalare, dar printre simptome pot fi starea precara a unghiilor, pielii si parului, crampele si spasmele musculare, furnicaturi resimtite la nivelul buzelor, degetelor si picioarelor si, in cazurile grave, chiar convulsii si ritm cardiac anormal.

Grupe de alimente bogate in calciu

Pentru un aport optim de calciu la copii, din alimentatia celor mici nu trebuie sa lipseasca lactatele, branzeturile sau ouale.

Pestele, indiferent de mediul din care provine, este foarte bogat in calciu. Cele mai indicate sortimente sunt dorada, platica de mare, bibanul de mare, hamsia si sardina.

Pe lista alimentelor bogate in calciu se afla si cele de culoare verde, precum broccoli, fasolea, spanacul, napii sau varza kale. Nautul este are si el un continut foarte ridicat de calciu, la fel si lintea. Carnea este si ea o sursa importanta, desi continutul de calciu este mult mai scazut decat la lapte, spre exemplu, sa nu uitam nici de galbenusul de ou, alune, migdale, kiwi, portocale si smochine.

Gustari cu calciu pe placul copiilor de toate varstele

Laptele si produsele derivate din lapte sunt esentiale pentru a asigura celor mici necesarul de calciu si sunt si cel mai simplu de introdus in alimentatia celor mici.

Ce te faci, insa, daca ai un copil care nu accepta cu usurinta orice aliment sau caruia pur si simplu nu ii place sa bea lapte sau sa manance branza? Ca sa nu mai vorbim despre parerea majoritatii copiilor despre legume...

Raspunsul ideal pentru parintii care nu stiu cum sa isi convinga copiii: Danonino! Delicioasele produse de la Danonino, fie ca vorbim despre branzica, fie ca vorbim despre iaurt, sunt cu siguranta pe placul celor mici si nu exageram daca spunem ca sunt tentante chiar si pentru cei mai mari din casa.

Danonino este imbogatit cu Calciu si vitamina D pentru dezvoltarea normala a oaselor celor mici, dar si pentru sustinerea sistemului imunitar, prin continutul de vitamina D, de aceea produsele sunt potrivite si la micul dejun, si intre mese, si ca desert, datorita cremozitatii lor, aromei bogate si gustului placut de fructe.

Danonino nu este doar delicios, ci foarte hranitor pentru copiii de toate varstele, pentru ca este o gustare hranitoare care se poate consuma oriunde, atat la scoala, cat si acasa. 

Bogate in calciu pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor si vitamina D pentru o functionare optima a sistemului imunitar, gustarile Danonino vin intr-o gama variata, care cu siguranta ii va satisface si pe cei mai pretentiosi copii.

Fie ca optezi pentru branzica, pentru iaurturi sau iaurturi de baut, toate sunt irezistibile, datorita combinatiilor cu piureuri de banane, mere, morcovi, capsuni, sfecla rosie, caise, afine, cirese sau zmeura.

Articole recomandate

Citeste si despre