12 lucruri de facut inainte de nastere

/ / Modificat: 2013-09-20
12 lucruri de facut inainte de nastere

Chiar inainte de nastere, gravidutele devin tot mai nerabdatoare sa isi cunoasca bebelusul, iar aceasta asteptare plina de emotie este deseori o proba de foc pentru umplerea timpului liber. In al treilea trimestru de sarcina, te simti mai rotunjoara decat oricand, abia daca te mai poti deplasa si nu mai gasesti nicio preocupare care sa iti mentina echilibrul psihic intact.

Daca reusesti sa privesti mai departe de griji si anxietate, iti dai seama ca in saptamanile inainte de nastere poti face multe lucruri placute si memorabile, care sa transforme asteptarea intr-o perioada plina de bucurie, implinire emotionala, amintiri unice si clipe minunate alaturi de viitorul tatic norocos. Tocmai din acest motiv, ti-am pregatit o lista de lucruri pe care ai putea sa le faci inainte de nastere, astfel incat timpul dedicat asteptarii sa nu fie o corvoada, ci o reala placere.

Scrie o scrisoare amuzanta pentru bebelusul tau

Multe dintre lucrurile absolut speciale pe care le-ai experimentat in timpul sarcinii ajung sa fie uitate, desi au facut deliciul apropiatilor atunci cand le-ai povestit. De ce sa nu faci un cadou minunat copilului tau si sa pastrezi memoria vie a tuturor amanuntelor din perioada cu burtica, asternand pe hartie momentele memorabile?

Piticul tau o sa se distreze copios in jurul varstei de 10 ani, citind peripetiile cu pricina, iar tu vei retrai bucuroasa sentimentele unice de cand iti purtai puiul in pantece. Scrie-ti toate amintirile importante (inclusiv visele bizare in care te-ai vazut nascand un hamster), lipeste plicul si scrie pe fata acestuia: "De deschis in 2025".

Mananca orice poftesti

Nu-ti nega nicio placere nevinovata, pe care odinioara ti-o refuzai cu indarjire, de dragul siluetei. Pentru ca ai avut grija pana acum sa mananci sanatos si echilibrat, inainte de nastere iti permiti, in sfarsit, sa dai curs poftelor diverse. Fa din fiecare zi o "duminica lenesa", in care te bucuri de mic dejun la pat, vizionarea serialelor preferate, o gustare cu multa ciocolata inainte de pranz, o partida de Scrabble cu viitorul tatic, iar o gustare crocanta si sarata etc.

Ai nevoie de energie in aceste momente, dar mai ales de un tonus psihic excelent: iar cateodata, gustarile "vinovate" sunt cele mai bune prietene ale unei femei.

Pune in practica activitati distractive cu prietenele

Bucura-te de activitati care sa te binedispuna, sa iti umple timpul liber si sa iti tina mintea ocupata cu ganduri pozitive. Organizeaza la tine acasa o sueta cu fetele, la care sa impletiti botosei, sa faceti bijuterii din fimo sau sa realizati decoratiuni origami.

Daca deplasarea nu este o problema pentru tine, mergi la muzeu, la teatru si la film, toate sursele care iti distrag atentia de la ganduri negative iti sunt cu adevarat benefice.

Asculta in fiecare zi toate albumele muzicale preferate

Urmeaza cel putin 2-3 ani de cantecele cu iepurasi, paianjeni si panzele lor, motanei si pitici care fac baie intr-un ibric, incat o sa-ti fie dor de trupa ta favorita sau de solistul preferat.

Asculta-ti impulsurile si da-le curs

Daca vrei sa citesti, asaza-te confortabil in fotoliu si citeste. Daca vrei sa te relaxezi la dus, abandoneaza orice faci si ai grija sa-ti satisfaci nevoile imediate. Vrei sa te uiti ore in sir la florile din gradina si sa visezi cu ochii deschisi? Fa-o fara regrete. Dupa ce nasti, toate lucrurile pe care adori sa le faci vor avea nevoie de programari facute cu 3 luni inainte, pentru a ajunge sa se concretizeze.

Ocupa-te de toate acele lucruri "minore" de care nu o sa ai timp dupa nastere

Curata interiorul masinii la spalatorie, tunde cainele, asaza-ti in dulap hainele pentru sezonul viitor, roaga o ruda sau angajeaza pe cineva sa iti faca menajul general acasa, da-i partenerului tau sarcini domestice precise (reparatii necesare, curatarea covoarelor, inlocuirea mobilierului defect etc.), fa-ti o noua coafura si mergi la salon pentru manichiura si pedichiura.

Fa o sedinta foto profesionala

Frumusetea ta din aceasta perioada este cea mai radianta. Pastreaza vii aceste momente unice, in care stralucesti din cap pana in picioare, printr-un album foto realizat de un fotograf priceput. Te vei simti mai sexy decat crezi, admirandu-te in fotografii.

Inarmeaza-te cu informatii

Instaleaza-ti aplicatii utile despre mama si bebelus pe smartphone, cumpara-ti o carte buna despre cresterea bebelusului, uita-te la documentare educative si urmareste filme despre sarcina, nastere si ingrijirea copilului. In acest fel, nu doar ca iti mentii mintea ocupata, insa iti temperezi starile de panica legate de teama ca nu vei sti ce sa faci, pentru a fi o mama buna.

Imbraca-te confortabil, dar sexy

Nu trebuie sa te imbraci cu tricourile vechi ale partenerului tau, pentru ca hainele tale nu te mai incap, iar tinutele de graviduta pe care ti le-ai cumparat sunt doar pentru deplasari. Sa stii ca exista seturi de lenjerie intima pentru gravidute, foarte atragatoare, cu dantela si imprimeuri atractive, care sa iti dea o stare de bine.

Ia-ti un set, imbraca-l si verifica daca amorul pasional este atat de placut in timpul sarcinii, precum se spune. In cazul in care erai curioasa, pozitia "linguritei" se recomanda in ultima saptamana inainte de nastere!

Intra in gratiile mamei tale

Va fi persoana de baza din casa ta, mana ta dreapta, pe care te vei bizui in primele luni dificile dupa nastere. Invit-o la masa in oras, lauda-i calitatile minunate de mama, nu o contrazice si da-i de inteles ca apreciezi prezenta ei in viata ta. Consolideaza relatia cu ea, nu vei mai avea timp si energie sa o faci o vreme, dupa ce vine pe lume bebelusul tau.

Pleaca intr-o escapada romantica in doi

Clipele in care sa fii doar tu si partenerul tau intr-o circumstanta intima vor fi rare ca floarea de colt dupa nastere, asa ca bucura-te de intimitate cat mai poti. Urcati-va in masina, vizitati un obiectiv turistic apropiat, vizitati locuri frumoase, faceti multe poze si amintiti-va de cum v-ati cunoscut, astfel incat sa apreciati cu adevarat bucuria pe care o traiti in prezent. Spune-i ca il iubesti si ca te simti cea mai norocoasa, pentru il ai alaturi.

Roaga-ti partenerul sa citeasca povesti burticii

Legatura dintre voi si bebelus se poate intari chiar inainte de nastere, cand puiul tau este suficient de dezvoltat incat sa va auda, sa va simta si sa ajunga sa va cunoasca. Petreceti astfel de momente "in trei" cat mai des, va veti aminti cu placere de ele in viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Activitati prenatale Trimestru 3 sarcina Activitati sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre