Cele mai comode pozitii de dormit pe final de sarcina. Asa te vei odihni bine in ultimul trimestru

/ / Modificat: 2023-03-02
Cele mai comode pozitii de dormit pe final de sarcina. Asa te vei odihni bine in ultimul trimestru

Femeile insarcinate se confrunta cu numeroase situatii neplacute de-a lungul celor 9 luni. De la greturile din primul trimestru si pana la dificultatea de a adormi din ultimul trimestru, toate sunt etape firesti ale sarcinii. In ultimele luni, pe masura ce burtica devine tot mai mare, viitoarele mamici intampina dificultati in a se odihni. Pentru a reusi sa doarma mai bine, femeile insarcinate apeleaza la tot felul de perne si accesorii care sa le ajute sa gaseasca o pozitie cat mai confortabila. Exista cateva pozitii care te ajuta sa dormi mai bine pe final de sarcina, dar si una pe care sa o eviti.

Cu picioarele ridicate. Daca ai probleme cu circulatia periferica si ti se umfla picioarele in timpul sarcinii, poti incerca sa dormi cu ele intr-o pozitie ridicata. Foloseste o perna mai inalta sau o patura/pilota facuta sul, pe care sa o pui sub picioare, la nivelul gleznelor. Astfel scapi de senzatia de picioare umflate, eviti aparitia varicelor si scapi de intepaturile si crampele de la nivelul picioarelor, pe care multe femei insarcinate le experimenteaza.

In cazul in care ai disconfort digestiv, daca te confrunti cu reflux gastric sau pur si simplu ai mancat ceva ce ti-a picat greu la cina, este recomandat sa dormi intr-o pozitie putin ridicata. Pune mai multe perne una peste alta si incearca sa dormi in semi-sezut. Astfel, digestia este favorizata, iar sucul gastric nu iti va provoca neplaceri in timpul somnului.

Pe o parte, cu o perna intre picioare. Aceasta pozitie este una dintre cele mai populare pentru gravide. Multe dintre ele apeleaza la acele perne speciale pentru femeile insarcinate, care pot fi puse atat intre picioare, cat si sub burta. Alege sa dormi pe partea stanga, pentru a nu avea probleme digestive in timpul somnului.

In ceea ce priveste pozitiile de evitat, nu ar fi indicat sa dormi pe spate. Aceasta pozitie face ca uterul sa apese pe coloana vertebrala, pe intestine, pe vasele de sange si pe muschii spatelui, ducand la disconfort sever. Nu doar ca te poti alege cu dureri articulare si musculare, dar pot aparea si probleme de circulatie, precum si hemoroizi. Mai mult, aceasta pozitie de somn face sa iti scada tensiunea arteriala si sa te simti ametita.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dormit burta sarcina Dormit spate sarcina Pozitii somn sarcina Trucuri somn sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre