Cum poti invata un copil sa doarma din uter

/ / Modificat: 2020-08-03
Cum poti invata un copil sa doarma din uter

Stim cu totii ca atunci cand apare un copil, orele de somn sunt din ce in ce mai putine. Este normal ca mama si intreaga familie sa nu mai aiba timp de odihna. Mai ales mama care isi dedica tot timpul bebelusului.

Dar orele de veghe pot fi mai putin grele decat iti imaginezi, daca reusesti sa creezi cicluri de somn chiar inainte de nasterea bebelusului.

Inainte sa se nasca? Pentru multi pare ceva imposibil, dar se poate crea o rutina pentru a afla cand esti treaz si cand dormi.

Acest lucru trebuie facut dupa cel de-al doilea trimestru de sarcina. Cand fatul asculta si raspunde la lumea exterioara.

Datorita acestui lucru si mai presus de toate, datorita muzicii. Putem stimula copilul sa-si imbunatateasca memoria si astfel sa creeze asocieri care pot genera un obicei de somn.

Ceea ce trebuie sa faci este ca bebelusul sa intre in contact, inainte de nastere, cu un sunet sau o tema muzicala intr-o anumita situatie, cum ar fi somnul.

Stimuleaza bebelusul sa doarma

Doua melodii. Trebuie sa alegi doua bucati muzicale, una lenta, calma, linistitoare. Iar cealalta sa fie un pic mai ritmata, sa imbie la miscare.

Ascult-o pe prima in timpul noptilor. Intotdeauna inainte de culcare este ideal sa vorbesti cu cel mic. Spune-i ca este noapte si ca este necesar sa dormi.

In mod ideal, nu intrerupe somnul, trebuie sa faci tot ce ai nevoie inainte de a merge la culcare. Dupa aceea, trebuie sa pui prima melodie.

Dimineata, melodia ritmata. In timpul diminetii ii poti spune ca a inceput o noua zi si veti asculta o melodie pe ritmurile careia trebuie sa va miscati si sa va bucurati de momentele respective.

In acest mod, incetul cu incetul stimulezi bebelusul sa doarma mai bine cand se va naste. Asta nu inseamna ca va dormi toata noaptea, dar se vor imbunatati ciclurile de somn si va fi posibil sa se odihneasca mai bine nu numai copilul, ci si intreaga familie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn bebelus Somn sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre