Remedii naturiste contra greturilor matinale din sarcina

/ / Modificat: 2012-10-18
Remedii naturiste contra greturilor matinale din sarcina

Greturi_matinale_sarcina

Remediile naturiste reprezinta unele dintre cele mai sigure metode de a reduce greturile matinale din timpul sarcinii. Acestea sunt considerate simptome normale ale acestei perioade, insa pentru multe gravide ele sunt foarte greu de suportat. Pentru ca acestea nu tin cont de momentul zilei pentru a-si face aparitia, este indicat sa folosesti aceste tratamente naturale pentru a le diminua.

Greturile matinale apar in special in primul trimestru de sarcina. Chiar daca se numesc greturi matinale, aceste simtpome isi pot face aparitia in orice moment al zilei. Declansarea lor indica faptul ca nivelurile hormonale sunt ridicate in corp, ceea ce scade sansele de a pierde sarcina. Chiar daca sunt considerate o parte normala a sarcinii, ele sunt destul de neplacute. Nu inseamna ca trebuie sa iti afecteze viata.

Remedii naturiste

Ghimbir


Ghimbirul este cel mai eficient remediu naturist pentru combaterea senzatiei de greata in sarcina, dar si in afara ei. Insa are meritul de a putea fi folosit in sarcina, fara a pune in pericol fatul.

Il poti consuma sub forma proaspata. Incearca sa razuiesti putina radacina de ghimbir si sa pui o lingurita intr-un pahar cu apa calduta. Ceaiul format din acest amestec poate fi baut fierbinte sau rece, dupa preferinte.

Totusi, specialistii sustin ca ghimbirul, desi nu este periculos din punct de vedere medical, nu este potrivit pentru toate gravidutele. In traditia chineza el este considerat un remediu "fierbinte". Daca energia ta interna este dezechilibrata, nu se regleaza corespunzator la expunerea la caldura, atunci ghimbirul va inrautati simptomele. Insa daca esti friguroasa, deprimata si ravnesti la bauturi fierbinti in sarcina, atunci acesta este potrivit pentru tine.

Poti consuma ghimbirul sub orice forma. Mai poti apela si la bomboane speciale care il contin si pe care sa le sugi pentru a aneliora greturile.

Menta


Insa daca simti ca ai bufeuri de caldura, te inrosesti la fata si esti usor iritabila, este posibil ca energia interna sa necesite remedii reci si revigorante in combaterea greturilor matinale. Cultura chineza sustine ca acestor gravide, carora le e mai mult cald decat frig, li se potrivesc mai bine ceaiurile reci de menta impotriva greturilor.

Lamaie


Incearca sa ai tot timpul cu tine o lamaie. Imediat cum simti ca iti este greata este indicat sa razui un pic coaja si sa o mirosi. Se pare ca efectul este garantat.

Benzi de acupresura


Aceste benzi sunt o inovatie extrem de isteata si eficienta in combaterea senzatiei de greata. Ele functioneaza pe principiul presopuncturii. Stimuleaza punctul P6 din interiorul incheieturii, actiune care ajuta la indepartarea senzatiei de greata.

Aromaterapie


Folosirea unor uleiuri esentiale si dispersarea lor in aerul pe care il respiri poate fi o solutie naturista contra greturilor. Cele mai utile sunt uleiurile de menta, lamaie sau mandarin.

Modificari ale stilului de viata

Mai exista si o alta serie de masuri naturiste care ajuta la combaterea acestui simptom si care tin de modificarile stilului de viata si ingrijirii in timpul sarcinii. Ele nu mai sunt bazate pe plante si ierburi, ci pe lucruri pe care trebuie sau nu sa le faci cand esti gravida pentru a combate starile de greata.


consum_apa_cantitate

Mananca intotdeauna micul dejun imediat dupa ce te trezesti


Este extrem de important sa faci acest lucru, chiar daca nu simti nevoia sau iti este greata. Se pare ca greturile matinale se inrautaesc pe stomacul gol, oricat de contradictoriu ar parea. Daca iti este mai comod asa, roaga-l pe partener sa iti aduca cateva gustari usoare chiar in pat, pentru a evita deplasarea.

Mananca putin si des


Mesele in portii mici si pe parcursul intregii zile reprezinta un mod eficient de a-ti tine digestia ocupata si de a evita greturile. In felul acesta se evita un stomac gol plin de acid si scaderea glicemiei din sange care inrauatesc greata.

Hidrateaza-te constant


Deshidratarea agraveaza greturile matinale si poate aparea in urma reprizelor repetate de varsaturi. De aceea, este important sa bei cel putin 8 pahare de apa si sa o faci pe tot parcursul zilei, evitand ingerarea unei cantitati mari odata.

Verifica daca suferi de carenta de vitamina B6

In urma unei analize de laborator poti afla daca suferi sau nu de anumite carente vitaminice in organism. Lipsa vitaminei B6 in timpul sarcinii declanseaza senzatia de greata. Cere suplimente de la medic sau consuma alimente cu aceasta vitamina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greturi matinale sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre