Beneficiile sarcinii gemelare pentru mamici

/ / Modificat: 2014-08-05
Beneficiile sarcinii gemelare pentru mamici

Sarcina gemelara este o veste care aduce si bucurie, dar si ingrijorare in viata cuplurilor. Pe langa faptul ca vei avea dintr-o singura "lovitura" doi copii frumosi, totusi grijile pentru sanatatea lor si a ta incep sa isi faca aparitia treptat.

Deodata constati mai multe dezavantaje ale sarcinii multiple si te intristezi. Priveste si partea buna a lucrurilor si ia aminte beneficiile pe care o astfel de sarcina le are pentru tine.

Mamicile de gemeni sunt mai longevive

Se pare ca sarcina gemelara este asociata cu cresterea sperantei de viata la mamici, spun specialistii. Si nu, nu pentru ca trebuie sa faca fata cresterii si ingrijirii simultane a 2 copii, ci pentru ca femeile care raman insarcinate cu gemeni sunt mai puternice si mai rezistente, deci mai sanatoase. Medicii se refera la cele care raman insarcinate cu gemeni in mod natural, nu in urma tratamentelor de fertilizare in vitro.

Mamicile de gemeni sunt mai fertile

Mamicile care fac gemeni au o capacitate de reproducere mai mare si pe termen mai lung, spun specialistii. Sunt mai fertile decat alte femei si fac fata mai usor sarcinilor viitoare. Asadar, daca dupa ce nasti gemenii mai doresti bebelusi, nu iti va lua prea mult timp sa ii concepi. Se recupereaza mai repede dupa nastere.

Acest efect apare ca urmare a faptului ca specialistii considera ca numai femeile care sunt din nastere sanatoase si puternice fac in mod natural gemeni. Astfel, ele sunt mai "dotate" cu forta si vigurozitate, ceea ce le ajuta sa se recupereze mai repede si mai usor dupa nastere.

Ambii copii cresc in acelasi timp

In acest fel, nu mai trebuie sa faci fata unor alte probleme legate de bebelusi (regurgitatii, schimbat scutece, plansete, nopti nedormite etc.) imediat ce scapi de ele pentru ca va mai doriti un bebe si trebuie sa te pregatesti astfel sa o iei de la capat cu tot ce implica un bebe. Este adevarat ca ai parte de dublu stres, dubla oboaseala si griji inmultite cand ai gemeni, dar cand copiii cresc, scapi de multe dintre ele.

O satisfactie inegalabila pentru parinti

Sarcina gemelara a fost asociata cu un nivel maxim de satisfactie la parinti. Desi exista o multime de riscuri, iar unele simptome de sarcina se inrautatesc atunci cand ai gemeni, satisfactia de a avea 2 bebelusi dragalasi odata este maxima si inegalabila

Scade nivelul de rivalitate fraternala la copii

Rivalitatea fraternala este o problema cu care te confrunti adesea atunci cand ai mai multi copii, fie ei gemeni sau de varste diferite. De la o anumita varsta gelozia si agresivitatea isi spun cuvantul si dau nastere micilor scandaluri intre frati. Se pare ca relatia dintre fratii gemeni (in specialintre gemenii identici) este mai solida, unica si inegalabila si ca sunt mai apropiati si conectati ca niciun alt frate cu altul de varste diferite. Specialistii sustin ca rivalitatea este mai diminuata intre fratii gemeni, probabil si pentru ca sunt de aceeasi varsta si cresc impreuna.

Beneficiezi de doza dubla de bucurie

Gandeste-te ca eforturile tale din sarcina si de crestere a lor vor fi recompensate cu doze duble de bucurie atunci cand micutii tai vor face primii pasi, vor spune pentru prima data "mama" in dublu exemplar si iti vor aduce note bune de la scoala sau prin realizarile lor. Nu mai spunem cum trebuie sa iti tresalte inima cand primesti cantitati duble de pupaturi, declaratii de dragoste si felicitari sau cadouase de la copiii care te iubesc atat de mult.

Sporeste avantajele si beneficiile pe care ti le ofera, in general, o sarcina

Orice sarcina prezinta si riscuri si beneficii. O sarcina gemelara este una foarte riscanta si extenuanta. Dar nu uita ca exista si avantaje care se inmultesc si care sunt asociate sarcinii, in general. stimuleaza increderea in sine; reduce riscul de cancer; stralucirea de sarcina; sani mai mari; ti se intensifica simturile etc.

Esti mai rasfatata ca oricand

Orice graviduta este rasfatata in cele 9 luni, dar daca esti insarcinata cu gemeni, atentia si grija celor din jur pentru tine se va dubla. Vei simti dragostea si afectiunea lor mai mult ca oricand, ceea ce te va ajuta sa treci mai usor peste momente mai putin placute determinate de simptomele de sarcina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni Sarcina gemelara

Articole recomandate

Citeste si despre