7 momente de neuitat in sarcina

/ / Modificat: 2012-06-13
7 momente de neuitat in sarcina

Sarcina este o experienta extraordinara si se dovedeste, pentru multe mamici, un eveniment unic in viata. Exista cateva momente in sarcina care sunt cu adevarat memorabile si pe care orice graviduta trebuie sa le traiasca la intensitate maxima! Rezultatul pozitiv al testului, prima ecografie si primele lovituri in burtica sunt doar cateva dintre ele! Descopera si alte momente incredibil de emotionante si afla cum sa le transformi in amintiri pretioase!

Foto: jokeroo.com

Rezultatul pozitiv al testului si confirmarea sarcinii

test-sarcina

Daca incerci de mult timp sa concepi un bebe, momentul in care testul de sarcina iti arata un rezultat pozitiv va fi, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase trairi pe care le-ai avut pana atunci.

Inca din acel moment, inima ti-o va lua la goana de emotie, iar confirmarea rezultatului la medic te va aduce in extaz.

In mod cert, nu vei uita niciodata momentul in care ti s-a confirmat ca da, vei deveni mamica si ca un bebe mic si frumos creste in burtica ta!

Este o ocazie nemaipomenita sa creezi si albumul foto de sarcina, in care sa pui toate pozele cu momente esentiale ale perioadei in care esti gravida. Prima poza: cu testul pozitiv de sarcina!

Anuntarea partenerului ca va fi tatic

anunt-sarcina

Dupa ce inima se mai calmeaza si te obisnuiesti un pic cu vestea, trebuie sa planuiesti in detaliu modul in care ii vei anunta pe ceilalti.

Unul dintre cele mai emotionante momente ramane cel in care iti anunti partenerul ca va fi tatic. Explozia de bucurie si entuziasm va transforma momentul intr-una dintre cele mai frumoase experiente din viata ta, dar a cuplului vostru.

Imortalizeaza-i reactia intr-o poza simpatica, pe care sa o introduci in albumul foto pe care-l pregatesti de zor.

Prima ecografie

sarcina-ecografie

Foto: contracept.org

Inca nu va puteti reveni din entuziasm si bucurie, iar inimioarele voastre inca bat furtunos, ca va si prezentati la medic pentru prima ecografie, o alta experienta emotionanta, fiind si prima oara cand iti vei vedea bebelusul in burtica, chiar daca este doar un ghemotoc.

Faptul ca ai ocazia sa vezi cum bebe prinde viata si se dezvolta in burtica ta este o experienta coplesitoare si emotionanta, pe care este obligatoriu sa o imparti cu viitorul tatic.

Pozele imprimate cu ecografia trebuie sa isi regaseasca si ele locul in albumul foto de sarcina.

Auzul primelor batai ale inimii

Dupa ce l-ai vazut cu atentie si ai vazut ca este deja un mic inotator prin burtica ta, este cazul sa il si auzi.

Pe la varsta de 10 saptamani de sarcina, medicul care se ocupa de sarcina ta va folosi un instrument Doppler, cu ajutorul caruia vei auzi prima oara bataile inimii fatului.

Este un alt moment extrem de emotionant, pe care nu-l vei uita niciodata, si care te face sa fii constienta ca in tine creste si se dezvolta o persoana, o viata, lucruri care te misca profund.

Primele lovituri in burtica

Undeva in al doilea trimestru de sarcina, bebe din burtica incepe sa isi faca simtita prezenta si sa te anunte ca este acolo, prin cateva lovituri sanatoase cu piciorusele in burtica.

De acum, ca un fluturas care zburda din loc in loc, bebe te va atentiona, prin lovituri zdravene de manute si picioruse in abdomen, ca s-a plictisit, ca vrea sa ii vorbesti sau ca nu ii place ce ai servit la o masa.

Aflarea sexului

sex-copil

Foto: twinpossible.com

Nu toti parintii vor sa stie ce sex are copilul lor, insa cei care opteaza pentru aflarea lui recunosc ca este un moment incredibil si extrem de emotionant, care merita trait macar o data in viata.

Emotiile de dinaintea aflarii vestii sunt incomparabile si faptul ca in acele momente vei sti daca vei fi mamica de baietel sau fetita, reprezinta un eveniment care merita imortalizat intr-o poza.

Luati la voi niste botosei de bebelusi, unii roz si unii bleu. Dupa ce aflati vestea cea mare, imortalizati momentul, pozandu-va cu botoseii corespunzatori sexului copilului vostru. Adaugati poza in album.

Nasterea naturala

Oricat de dureroasa, inconfortabila si grea ar fi pentru unele mamici, nasterea naturala ramane unul dintre cele mai extraordinare momente din viata unei femei, si, implicit, din sarcina.

Poate fi solicitant, obositor, dar faptul ca dai nastere unei fiinte vii si clipa in care iti vei tine prima oara bebelusul in brate vor anula orice urma de durere sau disconfort.

Tu ce amintiri frumoase ai din sarcina? Cum te-ai simtit cand ai facut prima ecografie, cand ai auzit primele batai ale inimii sau cand ai aflat sexul copilului? Impartaseste-ne amintirile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amintiri sarcina Album foto sarcina Emotii sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre