Din nou graviduta dupa o sarcina pierduta

/ / Modificat: 2008-02-19
Din nou graviduta dupa o sarcina pierduta





 

Faptul ca sunteti din nou insarcinata trebuie sa va convinga sa va prezentati la medic, mai ales tinand cont de istoricul dumneavoastra in ceea ce priveste sarcinile.

Daca nu ati fost multumita de atitudinea medicului ce v-a monitorizat sarcina anterioara, puteti opta pentru un altul; important este sa-l tineti la curent cu evolutia simptomatologiei, indiferent de natura acesteia.

Dupa descrierea facuta, pare sa fi fost vorba de o sangerare care semnifica un avort in curs, dumneavoastra nu oferiti multe date referitoare la conduita aleasa in acest sens.

Se poate intr-adevar sa fie vorba de o insuficienta hormonala care sa fi determinat oprirea in evolutie a sarcinii respective, insa exista o multitudine de alte cauze care pot determina o sarcina sa se opreasca in evolutie.

In acest sens ar fi fost util daca puteati sa faceti cateva investigatii anterioare sarcinii deja constituite (dozari hormonale, teste referitoare la eventuale infectii, teste genetice) care sa releve cauza avortului precedent.

Acum nu ramane decat sa va prezentati la medic, medic pe care sa-l informati despre pierderea suferita anterior.

Cel mai probabil sarcina actuala va fi atent monitorizata si eventual sustinuta hormonal, nestiind nici macar cu aproximatie cauza avortului, sau situatia actualei sarcini nu va pot spune concret unde trebuie intervenit sau ce conduita terapeutica se impune acum.

Sper ca indicatiile pe care vi le-am furnizat sa va ajute sa intelegeti complexitatea situatiei si importanta unui consult de specialitate.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre