6 semne care indica pierderea sarcinii

/ / Modificat: 2018-12-13
6 semne care indica pierderea sarcinii

Sa fie clar, nu este lucru usor sa porti o fiinta umana in interiorul corpului tau, asa ca este normal ca fiecare femeie sa isi faca griji in privinta pierderii sarcinii.

Daca si tu esti in aceasta situatie, afla ca nu esti singura care sufera de anxietate din acest motiv. un sondaj publicat in jurnalul de Obstetrica si Ginecologie din Statele Unite a relevat ca 41% dintre femeile intervievate care au suferit o pierdere de sarcina simt ca acest lucru s-a intamplat din cauza lor, multe considerand (in mod eronat) ca deoarece ca au ridicat greutati sau au fost stresate, au pierdut sarcina.

In realitate insa, pierderile de sarcina ce se produc inainte de 20 de saptamani sunt intalnite in 10% din sarcinile cunoscute si jumatate dintre aceste pierderi de sarcina sunt cauzate de anormalitati cromozomiale care nu pot fi prevenite.

Desi unele femei pierd sarcini consecutive (mai mult de doua sarcini pierdute inainte de 20 de saptamani necesita atentie medicala pentru a identifica cauza, fie o boala cronica fie o problema genetica), de cele mai multe ori, o pierdere de sarcina reprezinta un eveniment izolat si cuplurile reusesc in scurt timp sa aiba sarcini duse la capat cu succes.

In ciuda tuturor sondajelor, studiilor si parerilor insa, este greu sa nu iti faci griji de pierderea sarcinii cand esti insarcinata si ai crampe, dureri sau sangerari; daca esti ingrijorata, consulta medicul care va decide daca in functie de simptome trebuie sa fi examinata, insa doar pentru ca observi unele dintre aceste simptome nu inseamna si ca urmeaza sa pierzi sarcina.

Iata ce semne trebuie observi pentru a fi avertizata de o posibila pierdere de sarcina atunci cand esti insarcinata:

1. Sangerezi destul de mult

Sangerarea este un simptom al pierderii de sarcina, insa depinde de tipul de sangerare. De exemplu, cateva pete de sange pot fi normale atunci cand esti gravida, insa daca sangerezi mai mult si sarcina continua dupa aceasta hemoragie atunci ar trebui sa fi monitorizata de un medic ginecolog pentru ca ai putea fi in pericol de a pierde copilul.

2. Pierzi cheaguri de sange si tesut

Unele sangerari pot fi normale in sarcina, insa cheagurile de sange, sau tesut, indiferent de marimea lor, ar trebui sa te faca sa iti contactezi de urgenta medicul ginecolog.

3. Durerile si crampele similare cu cele din timpul menstruatiei

Crampele pot fi normale in sarcina, pentru ca uterul se mareste, insa uneori ele pot fi si un semn al unei pierderi de sarcina, uterul contractandu-se incercand sa elimine sarcina. Hemoragia si crampele  pot fi semne ale unei sarcini ectopice, asa ca daca stii ca esti insarcinata si ai aceste simptome, consulta un medic.

4. Durerile de spate

Si durerile de spate pot fi obisnuite in sarcina, insa daca durerea iti provoaca disconfort, vorbeste cu   medicul tau despre acest simptom pentru a obtine ajutor in monitorizarea sarcinii dar si in ameliorarea durerii.

5. Medicul nu reuseste sa auda bataile inimii fatului

Nu este un simptom, insa uneori nu exista nici un simptom al pierderii de sarcina. Uneori o femeie pur si simplu stie cand nu mai este insarcinata. In alte cazuri, poti avea o sarcina care nu este viabila, adica o sarcina care inceteaza sa progreseze in special in primul trimestru. Vei observa cum simptome pe care le-ai simtit initial (cum ar fi greata) dispar, desi este posibil ca acestea sa nu dispara complet chiar daca ai pierdut deja sarcina, pana cand nivelul hormonilor nu se micsoreaza.

6. Ti-a intarziat menstruatia si nu ti se intampla niciodata

Daca ai o menstruatie regulata, insa ea intarzie sa apara la un anumit moment dat, este posibil sa fi fost insarcinata fara sa stii (in situatia in care ai avut contact sexual neprotejat); medicii numesc aceasta sarcina, o sarcina chimica, care se produce fara ca tu sa stii de ea. Sarcina chimica, care reprezinta intre 50-75% dintre toate pierderile de sarcina, se intampla atunci cand sperma fecundeaza ovulul, corpul tau produce hormonul sarcinii, insa sarcina nu evolueaza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Pierdere sarcina Pericole sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre