4 filme care trateaza un subiect delicat: pierderea copilului

/ / Modificat: 2022-05-05
4 filme care trateaza un subiect delicat: pierderea copilului

Pierderea unui copil este una dintre cele mai dureroase experiente pe care le poate trai un parinte. Este un subiect delicat si complex, indiferent de momentul in care se intampla acesta: in timpul sarcinii, la nastere sau mai tarziu in viata.

Cinematografia a incercat sa arate realitatea dura cu care multe cupluri si/sau familii au fost nevoite sa se confrunte, prin povesti exceptionale care trateaza acest subiect atat de delicat. Tocmai de aceea, am selectat pentru tine patru filme care trateaza pierderea unui copil si care, ne va permite sa reflectam asupra durerii. Pe cei care au trecut prin asta ii va ajuta sa realizeze ca nu sunt singurii, iar pe ceilalti ii va ajuta sa empatizeze mai mult cu cei care trec prin aceasta drama.

4 filme care abordeaza un subiect delicat: pierderea unui copil

1. Un alt inceput (An unfinished life) - 2005

Einar Gilkyson (Robert Redford) este un fermier batran, inca in soc dupa decesul fiului sau, din urma cu un deceniu.

De atunci, casatoria i s-a dus de rapa, la fel si ferma, singura sa ocupatie din prezent fiind sa aiba grija de ultimul sau prieten adevarat, Mitch (Morgan Freeman), ranit grav de un urs Grizzly.

Einar intentioneaza sa isi incheie viata in singuratate... asta pana cand in oras soseste exact persoana pe care el o blameaza pentru moartea fiului sau: fosta sotie a acestuia, Jean (Jennifer Lopez).

Jean apare falita, impreuna cu o copila, Griff, despre care jura ca e nepoata lui Einar. Deodata, viata acestuia e data peste cap, furia fata de Jean si acuzatiile la adresa ei iesind din nou la suprafata, in contrast cu sentimentele tot mai puternice fata de micuta Griff.

2. Viata pentru sora mea (My Sister's Keeper) – 2009

Sara si Brian duc o viata idilica alaturi de cele doua fete ale lor. Dar familia ascunde un secret care va iesi in curand la iveala: fiica cea mica, Anna, s-a nascut prin fertilizare in vitro pentru a se potrivi genetic cu sora ei mai mare, Kate, bolnava de leucemie. Pentru Anna, viata a fost un lung sir de operatii si transfuzii necesare pentru a-i salva viata sorei ei si, cand aceasta intra in blocaj renal si are nevoie de un transplant de rinichi, Anna isi da in judecata parintii cerand sa ia singura decizii cu privire la corpul ei.

3. A doua sansa (Collateral Beauty) - 2016

Howard Inlet (Will Smith), odata un barbat cu o cariera stralucita, ajunge sa renunte la orice speranta dupa ce pierde una dintre cele mai importante persoane din viata sa. La interventia surprinzatoare si emotionanta a prietenilor lui, acesta este fortat sa-si infrunte toate temerile si sa accepte realitatea inainte de a pierde totul.

Regizat de David Frankel „Collateral Beauty: a doua sansa” exploreaza cu multa emotie felul in care oamenii reusesc sa gaseasca frumusete in ciuda suferintei si cum iubirea, timpul si moartea se completeaza reciproc astfel incat sa aduca echilibru existentei noastre.

4. Cealalta femeie (Love and Other Impossible Pursuits ) – 2009

Bazat pe romanul omonim al autoarei Ayelet Waldman, filmul urmareste o tanara avocata pe nume Emilia Greenleaf, care se indragosteste la locul de munca de seniorul partener Jack Woolf si il determina pe acesta sa divorteze de sotia lui, Carolyne, si sa se casatoreasca cu ea. Numai ca proaspatul sot are un copil rezultat din primul mariaj: un baietel inteligent, egoist, nevrotic si precoce, in varsta de 5 ani, pe nume William. Dupa ce fiica ei Isabel ii moare in brate la o zi dupa nastere, Emilia Greenleaf traverseaza o perioada neagra, fiind atat de coplesita de suferinta si sentimente de vinovatie incat este pe punctul de a-si pierde sotul si familia. Cu ajutorul lui William, pe care il ia in fiecare miercuri de la gradinita si care initial i se pare nesuferit si agasant intrucat se erijeaza intr-un purtator de cuvant al mamei sale, Emilia intelege adevarata semnificatie a cuvantului "familie" si faptul ca secretul salvarii casniciei ei sta in construirea unei relatii armonioase cu fiul vitreg.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre