Medicul Mihai Craiu: "Nu dati azitromicina copiilor"

/ / Modificat: 2020-12-07
Medicul Mihai Craiu:

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atentia asupra administrarii de antiobiotice in cazul copiilor infectati cu noul coronavirus. Pediatrul a explicat ca la copii asimptomatici sau cu simptome usoare de COVID-19 nu se prescriu antibiotice.

"Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici, sau cu simptome minore, in cadrul infectiei COVID-19.”

De altfel niciunui pacient (de orice vârsta!), care este asimptomatic si izolat la domiciliu, nu ar trebui sa i se prescrie antibiotice, daca nu are si alta infectie dovedita.

Nu o spun eu, o spune ultima versiune a Protocolului National de Tratament in infectia cu SARS-CoV-2.

Si o intareste, in acest excelent articol din Viata Medicala, una dintre cele mai autorizate voci privind prescrierea antibioticelor in România, coordonatorul Ghidului Angelescu - Terapie Antimicrobiana, profesorul Gabriel-Adrian Popescu.

MESAJ DE LUAT ACASA - nu dati azitromicina copiilor dumneavoastra in speranta unor iluzorii efecte pozitive asupra infectiei cu noul coronavirus. Nu ajuta, chiar dauneaza!

Romania, pe locul 3 in Europa la consumul nejustificat de antibiotice

Avertismentul vine de la Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, iar tara noastra este pe locul 3 in Europa la consumul nejustificat de antibiotice.

Peste 60 la suta din aceste tratamente sunt luate fara motiv, spun expertii. Este si vina medicilor, care le prescriu prea usor.

42% dintre bolnavii internati in spitalele din România au primit in ultimul an cel putin un antibiotic. in unele situatii, doctorii le-au dat chiar din cele de rezerva.

Klebsiela, bacilul pioceanic, acinetobacter sau stafilococul auriu sunt principalele bacterii rezistente la tratamente, intâlnite tot mai des la noi. Iar conditiile proaste din spitale agraveaza situatia, caci pacientii nu sunt intotdeauna izolati’.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Antibiotice copii

Articole recomandate

Citeste si despre