Cascaval pane la cuptor

/ / Modificat: 2017-02-15
Cascaval pane la cuptor

Cascavalul pane ramane unul dintre cele mai gustoase preparate culinare. Desi pare destul de usor de pregatit, ai fi surprinsa sa descoperi ca multe gospodine intampina dificultati atunci cand vor sa-si surprinda apropiatii cu cate o portie de cascaval pane: fie nu iese destul de crocanta crusta preparatului, fie nu se topeste cascavalul, fie se lipeste pesmetul de tigaie, fie este prea uleios.

Ei bine, noi iti aratam pas cu pas cum sa prepari un cascaval pane ca la carte! De aceasta data, nu il vei prepara in tigaie, intr-o baie de ulei, ci la cuptor. Va iesi mult mai gustos si crocant!

INGREDIENTE

- 450 grame cascaval clasic sau afumat Hochland (dupa preferinte);
- pesmet;
- faina;
- 2-3 oua;
- sare, piper si alte condimente, dupa gust (oregano, boia dulce, busuioc uscat etc.).

MOD DE PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Taie cascavalul in felii subtiri (1 cm), apoi bate ouale si pune o cantitate potrivita de pesmet si faina pe cate un platou intins. In pesmet poti adauga sare, piper si mirodeniile tale preferate, astfel incat cascavalul pane sa fie cat mai aromat.

Invelisul cascavalul trebuie sa fie consistent, asa ca se da de trei ori felia de cascaval prin oul batut, apoi tot de atatea ori prin faina si pesmet, in aceasta ordine. 

Acopera tava de copt sau fundul unui vas termorezistent cu hartie de copt, apoi pune feliile de cascaval date prin ou, faina si pesmet si lasa-le la cuptor timp de 15-20 de minunte, pana cand crusta capata o culoare aurie si o consistenta crocanta.

Dupa ce ai scos preparatul din cuptor, lasa-l 5 minute sa se raceasca, apoi serveste-i pe cei dragi cu cate o bucata de cascaval pane. Cu siguranta iti vor cere mai mult!

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar. Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete cu cascaval

Articole recomandate

Citeste si despre