Prepara-i copilului tau pizza sanatoasa. Doua retete din care sa te inspiri

/ / Modificat: 2022-07-03
Prepara-i copilului tau pizza sanatoasa. Doua retete din care sa te inspiri

Copiii adora pizza. Dar si parintii. Si cum este important ca micutii nostri sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa, multi parinti aleg sa nu cumpere pizza pentru acestia, deoarece poate contine ingrediente mai putin sanatoase sau nutritive. Insa, prepararea unei pizza acasa, este o solutie excelenta.

In acest fel stii exact ce ingrediente pui in aceasta si poti crea un preparat nutritiv, cu proteine de calitate si putine grasimi. 

Retete sanatoase si nutritive de de pizza pentru copii

Iata doua retete sanatoase de pizza pe care i le poti prepara cu incredere micutului tau.  

1. Pizza 4 sezoane

Aceasta optiune se caracterizeaza prin faptul ca are printre ingredientele principale mai multe legume care contin substante fitochimice cu o capacitate antioxidanta ridicata. Aceste elemente neutralizeaza formarea radicalilor liberi si previn acumularea ulterioara a acestora in tesuturile organismului. Datorita acestui mecanism, este posibil sa se previna multe patologii, potrivit unui studiu publicat in European Journal of Medicinal Chemistry.

Ingrediente necesare:

- 1 aluat proaspat pentru pizza (il poti prepara acasa cu faina integrala).

- 6 inimi de anghinare.

- 8 masline negre.

- 4 ciuperci

- 6 frunze proaspete de busuioc

- 4 felii de sunca

- 2 bile de mozzarella proaspata

- 5 linguri de sos de rosii

- 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

- 1 varf de cutit de oregano

Pentru a pregati reteta, incepeti prin a intinde aluatul putin mai mult decat de obicei pentru a-l face foarte subtire. Acopera apoi aluatul cu sosul de rosii. Taie felii subtiri ciupercile, maslinele si branza.

Imparte pizza in patru segmente egale, fara a le separa complet, doar pentru a delimita locurile unde se vor pune toppingurile. Pune mai intai mozzarella pe toata suprafata apoi imparte restul ingredientelor.

Anghinarele se aseaza pe unul dintre segmente, sunca pe al doilea, iar busuiocul si maslinele pe al treilea. In cele din urma, partea ramasa se umple cu ciuperci.

Coace totul la 220 de grade timp de 5-10 minute, in functie de cuptor. 

2. Pizza quatro formaggi

Branza este un aliment care se evidentiaza ca o sursa de proteine (provenite din branza) cu valoare nutritionala ridicata. S-a demonstrat ca acesti nutrienti imbunatatesc sanatatea musculara si ajuta la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi sarcopenia. Prin urmare este important ca acest ingredient sa se regaseasca in alimentatia copiilor. 

Ingredientele necesare:

- 1 aluat proaspat pentru pizza (il poti prepara acasa cu faina integrala)

- 1 bila de mozzarella proaspat

- 150 de grame de branza maturata

- 50 de grame de parmezan

- 50 de grame de branza albastra

- oregano

- 5 linguri de sos de rosii

Pentru inceput, coaceti aluatul in cuptor timp de 3 minute la 220 de grade. Scoate apoi aluatul si adauga sosul de rosii pe acesta. Adauga apoi branzeturile. Incepe cu mozzarella taiata felii subtiri, apoi asaza restul branzeturilor pe care le-ai ras in prealabil. 

Adauga apoi oregano si coace totul timp de 7-10 minute la 180 de grade. 

 FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre