Bulete de cascaval la cuptor

/ / Modificat: 2017-03-15
Bulete de cascaval la cuptor

Nu mai stii cu ce delicii culinare sa iti rasfeti familia? Avem o propunere pentru tine: bulete de cascaval la cuptor, o varianta mai sanatoasa a clasicei retete de bulete de cascaval prajite intr-o baie de ulei. Tocmai din acest motiv, pot fi servite fara grija si copiilor!

Buletele de cascaval la cuptor pot fi servite ca aperitiv, te pot scoate din impas atunci cand te viziteaza rudele sau prietenii de familie si nu stii cu ce gustare sa ii surprinzi sau va pot tine de foame pe drum, atunci cand plecati in vacanta.

Iata cum se prepara:

INGREDIENTE (pentru 20- 24 de bucati)

- 100 grame de unt;
- 150 grame de cascaval clasic Hochland;
- 2 oua;
- 100 grame de faina;
- 100 ml apa;
- sare si piper, dupa gust.

MOD DE PREPARARE

Rade cascavalul pe partea fina a razatoarei.

Pune la fiert apa si untul, pana cand acesta s-a topit complet, iar in momentul in care apa clocoteste da oala la o parte si adauga toata faina.

Amesteca bine toata compozitia pana cand se omogenizeaza si mai las-o la foc mediu pret de 2 minute. Ia oala de pe foc, lasa amestecul obtinut sa se raceasca putin (nu mai mult de 1-2 minute), dupa care adauga pe rand ouale. Amesteca puternic pe masura ce adaugi ouale, astfel incat acestea sa se incorporeze bine in compozitie. Poti folosi fie un mixer, fie o lingura de lemn, pana cand aluatul capata o consistenta cremoasa.

Adauga cascavalul ras, sarea si piperul (poti folosi si alte mirodenii pentru a da mai mult gust preparatului: oregano, busuioc uscat etc.) si amesteca bine.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade si incepe sa formezi buletele. Asaza-le pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si lasa-le in cuptor timp de 10 minute, la temperatura setata initial. Apoi, mai lasa-le 15-20 minute in cuptorul incalzit la 180 grade, la foc mic.

Scoate-le pe un platou intins si lasa-le cateva minute sa se raceasca, apoi serveste-le familiei tale! Se pot savura si calde, si reci.

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar. Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete cu cascaval

Articole recomandate

Citeste si despre