Urmareste-ne:

Sos bernaise

Sosul bernaise, specific bucatariei franceze se serveste langa preparate din carne de vita sau peste, dar merge foarte bine si langa o portie de cartofi copti.

sos-bernaise

Foto: uktv.co.uk

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 galbenusuri mari

1 ceapa mica (rosie)

3-4 lingurite vin

2 lingurite tarhon proaspat

1 foaie dafin

150 g unt

zeama lamaie

Mod de preparare

Toaca ceapa marunt, apoi pune-o la fiert, la foc mic, in vin, impreuna cu tarhonul tocat si frunza de dafin.

Intr-un bol de inox asezat la bain marie, trebuie sa pui galbenusurile amestecate cu sosul de ceapa.

Adauga treptat si untul topit, dar ai grija sa torni putin cate putin. La final, sosul se va ingrosa, iar tot untul va fi incorporat.

Adauga putina zeama de lamaie si tarhon, apoi pastreaza sosul la cald, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Franceza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sosuri Sos bernaise Bernaise

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul