Sos alb cu vin

| | Modificat: 2012-08-03 15:54:23

Sosul alb cu vin este unul din sosurile recomandate pentru preparatele din peste.

sos-vin

Foto: whitewineexperience.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

400 ml supa de peste

75 g unt de masa

2 galbenusuri de ou

50 ml vin alb sec

2 felii de lamaie

2 linguri de faina alba

sare

piper alb

Mod de preparare

Pune untul sa se topeasca intr-un vas incapator, toarna faina in ploaie peste acesta, apoi amesteca pana obtii un sos omogen, fara cocoloase.

Dupa 2-3 minute, adauga supa de peste, sarea si piperul si lasa-l sa mai fiarba 15 minute.

Separat, amesteca galbenusurile cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele doua felii de lamaie. Toarna amestecul peste sosul de unt si vin.

Dupa 3- 4 minute stinge focul si verifica daca sosul mai are nevoie de sare si piper.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Sos alb cu vin Sos alb Sos cu vin

Citeste si despre

Articole de la parteneri