Urmareste-ne:

Sos Romesco spaniol

Sosul Romanesco spaniol este unul din sosurile clasice din bucataria catalana, fiind aromat cu migdale si otet balsamic.

sos-romesco

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg rosii carnoase

3-4 catei usturoi

2 linguri ulei de masline

50 g migdale

1-2 lingurite otet balsamic

sare

Mod de preparare

Spala rosiile, taie-le pe jumatate, apoi pune-le la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga cateii de usturoi zdrobiti si migdalele.

Lasa totul la foc mic, circa 15 minute. Adauga otetul balsamic si sare, dupa gust.

Mixeaza aceast sos obtinut cu ajutorul unui blender, ca sa obtii o pasta fina.

Serveste sosul cu preparate din pui sau peste, dupa preferinta.

Trucuri

Foloseste doar rosii de calitate, carnoase.

Poti inlocui migdalele cu alune de padure.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos romanesco spaniol Sos romanesco Sos spaniol

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul