Pastele este ocazia perfecta pentru a petrece timp de calitate alaturi de cei mici, iar prepararea unor biscuiti colorati si aromati poate deveni rapid o traditie de familie. Aceasta reteta de biscuiti de Paste pentru copii este simpla, delicioasa si versatila – poti alege varianta cu glazura colorata, ideala pentru decorat impreuna cu copiii, sau optiunea fina si fructata cu gem de caise.
Biscuitii sunt fragezi, se pastreaza bine si sunt perfecti pentru masa de sarbatoare, pentru cadouri dulci sau pentru activitati creative de vacanta. Cu ingrediente accesibile si pasi clari, aceasta reteta se adreseaza oricarui parinte care vrea sa aduca bucurie in farfurie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
-
300 g faina simpla
-
150 g zahar pudra alb
-
150 g unt usor sarat (rece, taiat cubulete)
-
1 ou mare
-
2 lingurite extract de vanilie sau pasta de boabe de vanilie
Pentru varianta cu glazura:
-
500 g zahar pentru glazura regal
-
Geluri colorate alimentare, dupa preferinte
Pentru varianta cu gem:
-
400 g gem de caise
-
Zahar pudra pentru decor
Instructiuni:
1. Pregatirea aluatului:
-
Intr-un bol mare, cerne faina si zaharul pudra.
-
Adauga untul si freaca ingredientele cu degetele pana obtii un amestec nisipos.
-
Adauga oul si vanilia, apoi framanta pana se leaga un aluat neted.
-
Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.
2. Formarea biscuitilor:
-
Preincalzeste cuptorul la 170°C (caldura sus-jos).
-
Intinde aluatul pe o suprafata infainata, la o grosime de aprox. 5 mm.
-
Decupeaza biscuitii in forme de Paste (iepuras, ou, floricele etc).
-
Asaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.
-
Coace timp de 10-12 minute, pana devin aurii pe margini. Lasa-i sa se raceasca complet.
Varianta 1: Cu glazura colorata
-
Prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalajul zaharului pentru glazura regal (de obicei, se amesteca cu putina apa sau albus de ou).
-
Imparte glazura in boluri mici si coloreaz-o cu geluri alimentare.
-
Decoreaza biscuitii raciti cu pensule sau pungi pentru ornat. Lasa-i sa se usuce complet.
Varianta 2: Cu gem de caise
-
Alege forme pereche pentru biscuiti (o baza si una cu decupaj in mijloc).
-
Pe biscuitii intregi, pune o lingurita de gem.
-
Lipeste deasupra biscuitii decupati, formand un mic "sandvis".
-
Presara zahar pudra peste varf pentru decor.
Sursa foto: freepik