Urmareste-ne:

Pasca cu stafide

pasca-stafide

Foto: lectiidegastronomie.blogspot.com

Ingrediente pentru aluat

350 g faina

2 galbenusuri +1 galbenus pentru uns

85 g zahar

20 g drojdie

250 ml lapte

zahar vanilat, coaja rasa de lamaie

50 g unt

50 ml ulei

Ingrediente pentru umplutura

250 g stafide

2 fiole esenta de rom

2 galbenusuri

2 linguri zahar

Mod de preparare

Din faina, laptele caldut, drojdie si o lingurita de zahar se face o maia pe care o lasi la crescut.

Dupa ce a dospit, toarna peste faina cernuta si framanta adaugand treptat galbenusurile, vanilia, coaja rasa de lamaie, laptele caldut, iaurtul, untul topit, uleiul si zaharul.

Aluatul e bine framantat atunci cand nu se mai lipeste de maini.

Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-o camera calduroasa. In acest timp pregateste umplutura.

Lasa stafidele sa se inmoie in apa calda pentru jumatate de ora. Le presezi bine si le amesteci cu esenta de rom si albusurile batute spuma cu zaharul.

Dupa ce a crescut aluatul, opresti o treime pentru decor, iar din cel ramas intinzi o foaie pe care o asezi intr-o cratita unsa cu grasime si pui umplutura cu stafide.

Din aluatul pastrat impletesti crucea obligatorie pentru aspectul si semnificatia pascai, o ungi cu galbenus si o dai la cuptor pentru o ora, la foc potrivit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pasca Reteta pasca

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul