Taietei cu nuca si mac

Taieteii cu nuca si mac reprezinta un desert de post delicios, care se prepara rapid si care iti alunga rapid pofta de dulce, energizandu-ti in acelasi timp organismul!

taitei-nuca-mac

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

400 g taietei (sau orice fel de paste)

200 g nuca

75 g mac

8-9 linguri de zahar tos

1 1/2 lingurite scortisoara

4 linguri de stafide

1 1/2 linguri margarina sau unt vegetal

Mod de preparare

  Fierbe taieteii in putina apa cu sare, dar ai grija sa nu ii lasi prea mult, intrucat sunt gata mai repede decat pastele. Daca folosesti tagliatelle sau alte tipuri de paste, fierberea dureaza mai mult. Cel mai indicat este sa urmezi instructiunile de fierbere inscrise pe ambalaj.

Intre timp, pune la inmuiat stafidele in putina apa cu esenta de rom. Macina apoi nuca si macul la rasnita si amesteca-le cu scortisoara si zahar.

Strecoara taieteii de apa si, cat sunt inca fierbinti, adauga margarina peste ei. Amesteca-i bine, pana cand se topeste margarina, apoi adauga macul si nuca, iar la sfarsit, stafidele, scurse in prealabil de apa cu esenta de rom.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Taietei nuca mac Taietei nuca mac post Deserturi post

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul