Placinta cu ravase

Obiceiul placintei cu ravase este foarte raspandit in lume, fiind practicat, de regula, in preajma sarbatorilor.

placinta-ravase

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

4 galbenusuri

500 g faina

2 linguri ulei

20 g drojdie

300 ml lapte

1/2 lingurita sare

100 g zahar

Umplutura

500 g branza de vaci

3 oua

2 linguri esenta vanilie

coaja lamaie

50 g stafide

1 pahar lapte

sare

Suplimentar

ravase

Mod de preparare

Pregateste un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, circa o ora, la un loc caldut.

Intre timp pregateste compozitia de branza, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa obtii o compozitie omogena si fina.

Intinde o foaie de placinta mai grosuta. Aseaza deasupra acesteia umplutura de branza. Impatureste ravasele si distribuie-le simetric pe suprafata placintei.

Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Placinta Placinta cu ravase Ravase

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul