Urmareste-ne:

Nalangate

Nalangate - o reteta veche, pe care o gasim cel mai des in zona Dobrogei.

nalangate

Foto: info-delta.ro

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g iaurt

2 oua

2 linguri zahar

12 linguri faina

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita suc de lamaie

zahar pudra (pentru ornat)

200 ml ulei (pentru prajit)

Mod de preparare

Amesteca iaurtul cu zaharul si ouale, adauga bicarbonatul stins cu suc de lamaie, apoi pune faina in ploaie si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Intr-o tigaie cu ulei incins dai drumul la mici gogosele luate cu lingura din compozitia pregatita. Le coci bine pe ambele parti, iar apoi le scoti pe servete absorbante de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.

La final pudrezi nalangatele cu zahar pudra sau le ungi cu dulceata preferata.

Trucuri

Poti pune in compozitia de nalangate diverse arome, cum ar fi coaja de lamaie rasa sau esenta de vanilie.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nalangate Desert

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul