Musaca de dovlecei

Fiindca este sezonul dovleceilor, noi va propunem o reteta satioasa, pe placul intregii familii.

musaca-dovlecei

Foto: bucatarul.ro

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

4 dovlecei

5 cartofi

200 g mozarella

100 g nuca

150 g nuca macinata

50 g unt

70 g ricotta

2 linguri smantana

parmezan

sare

oregano

Mod de preparare

Spala cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i la scurs si la racit.

Spala dovleceii, taie-i rondele si condimenteaza-i cu sare. Lasa-i la scurs intr-o sita.

Tapeteaza o tava cu unt si pesmet, in care asezi alternativ rondele de dovlecei si rondele de cartofi. Dupa ce s-a umplut tava, adauga nuca pisata, mozarella rasa si smantana frecata cu ricotta.

Pune musacaua la copt, circa 25 de minute, la foc mic spre mediu.

Scoate musacaua dupa ce s-a rumenit usor, apoi serveste-o cu parmezan ras deasupra si frunzulite de oregano.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Musaca Musaca de dovlecei Dovlecei

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul