Urmareste-ne:

Gasca cu masline

Gasca cu masline este o reteta inedita, care te ajuta sa diversifici meniul saptamanal al familiei tale. Se considera gresit ca gasca este un tip de carne "pretentios". In realitate, modul de gatire a carnii de gasca nu difera prea mult fata de modul cum se prepara rata sau puiul.

gasca-masline

Timp de preparare

50 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

1 piept de gasca

300 g masline

100 ml ulei de floarea soarelui

100 ml vin alb

1 ceapa mai mare

1 foaie de dafin

150 g bulion

50 g pasta de ardei (poti utiliza si o lingura de boia)

sare

piper

1 lingurita faina

coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Prajeste bine pieptul taiat fasii intr-o tigaie cu ulei incins. Scoate carnea si, in uleiul in care s-a prajit, adauga ceapa taiata rondele, faina, pasta de ardei (boiaua) si bulionul. Amesteca pret de cateva secunde, apoi toarna 150 ml de apa peste sos.

Pune, din nou, carnea in tigaie si las-o sa fiarba impreuna cu sosul, pana se inmoaie. Cu 10 minute inainte de final, adauga maslinele, vinul si coaja de lamaie. La sfarsit, garniseste tocanita de gasca si masline cu patrunjel proaspat tocat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gasca masline Reteta gasca masline Retete gasca

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul