Urmareste-ne:

Falafel

Falafelul sau chiftelele de naut reprezinta unul din preparatele de baza din bucataria arabeasca.

falafel

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

300 g naut

3 felii franzela

2 linguri faina

1 ceapa mare

2 catei usturoi

1/2 lingurita coriandru boabe macinat

1/2 lingurita chimion

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita turmenic

1/2 lingurita chilly

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita seminte susan

1/2 legatura verdeata

sare

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata, in apa rece. Pune-l la fiert, pana ce boabele de naut se inmoaie.

Scurge nautul de apa si mixeaza-l cu ajutorul unui blender. Adauga peste pasta obtinuta faina, painea maruntita, ceapa, usturoiul si verdeata tocate fin.

Adauga restul condimentelor si omogenizeaza pasta obtinuta, apoi da-o la frigider, minim o ora.

Modeleaza bile din aceasta compozitie, apoi pune-le la prajit si lasa-le sa se rumeneasca in uleiul incins, circa 5 minute.

Tipul bucatariei

Arabeasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Falafel Chiftele naut Bucatarie arabeasca

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul