Falafel

/ / Modificat: 2012-08-07
Falafel

Falafelul sau chiftelele de naut reprezinta unul din preparatele de baza din bucataria arabeasca.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

300 g naut

3 felii franzela

2 linguri faina

1 ceapa mare

2 catei usturoi

1/2 lingurita coriandru boabe macinat

1/2 lingurita chimion

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita turmenic

1/2 lingurita chilly

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita seminte susan

1/2 legatura verdeata

sare

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata, in apa rece. Pune-l la fiert, pana ce boabele de naut se inmoaie.

Scurge nautul de apa si mixeaza-l cu ajutorul unui blender. Adauga peste pasta obtinuta faina, painea maruntita, ceapa, usturoiul si verdeata tocate fin.

Adauga restul condimentelor si omogenizeaza pasta obtinuta, apoi da-o la frigider, minim o ora.

Modeleaza bile din aceasta compozitie, apoi pune-le la prajit si lasa-le sa se rumeneasca in uleiul incins, circa 5 minute.

Tipul bucatariei

Arabeasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bucatarie arabeasca

Articole recomandate

Citeste si despre