Urmareste-ne:

Ceapa umpluta

Ceapa umpluta este o alternativa delicioasa la banalele retete de rosii, ardei sau dovlecei umpluti. Aceasta reteta savuroasa imbina remarcabil gustul dulce al cepei coapte cu cel al numeroaselor arome cu care este asezonata carnea din umplutura!

ceapa-umpluta

Timp de preparare

90 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

400 g carne tocata de porc (sau amestec cu vita)

8-9 cepe mari (rosii sau albe, dupa preferinta)

2 linguri de orez

2 linguri de bulion

1 ou mare sau 2 mici

1 legatura de patrunjel verde

50 ml ulei de floarea-soarelui

1 pahar de vin alb

sare

piper  

Mod de preparare

Curata cepele si taie-le capacelele (unde este codita), fara sa le arunci, apoi scobeste-le in interior cu o lingura. Da interiorul scobit al cepei pe razatoare si pune-l in carne, alaturi de patrunjel tocat, orez, bulion, sare, piper si oua.

Amesteca bine toate ingredientele, apoi incepe sa adaugi carnea in cepe, fara a le umple pana la refuz. Pune capacelul fiecareia. Asaza-le intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu ulei si vin.

Acopera tava sau vasul cu un capac si baga-l la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50-60 de minute sau pana cand scade lichidul si ceapa se inmoaie. Indeparteaza capacul cu 10-15 minute inainte de final, pentru a le permite sa se rumeneasca pe deasupra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceapa umpluta Ceapa umpluta carne Reteta ceapa umpluta

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul