Cartofi frantuzesti

Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si pot fi serviti atat ca garnitura, cat si ca fel principal.

cartofi-frantuzesti

Foto: mark-knowles.hubpages.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 kg de cartofi

5 oua

300 ml de smantana

100 g de unt

3-4 linguri de pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja, in apa cu sare. Lasa-i cam 15-20 de minute, pana cand poti sa infigi furculita in ei.

In acelasi timp in care fierb cartofii, separat, pune ouale la fiert, cam 7-8 minute dupa ce incepe apa sa dea apa in clocot.

Lasa cartofii si ouale sa se raceasca un pic, apoi curata-le si taie-le rondele.

Ia un vas de yena, unge-l din plin cu unt si toarna pe fundul vasului putina smantana, cat sa acoperi suprafata.

Incepe sa asezi un strat de cartofi si unul de oua, apoi mai pune cate o bucatica de unt din loc in loc, pune sare si piper si ia-o de la capat cu smantana, cartofii, ouale, pana cand le termini. Ai grija ca ultimul strat sa fie intotdeauna unul de cartofi. Pune restul de smantana si presara pesmetul pe deasupra.

Baga vasul la cuptorul incins in prealabil si lasa-l cam jumatate de ora, poate 45 de minute.

Tipul bucatariei

frantuzeasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cartofi frantuzesti Reteta cartofi frantuzesti Retete cartofi

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul