Budinca de cartofi cu branza

Budinca de cartofi cu branza se poate servi ca garnitura alaturi de diverse fripturi.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg cartofi albi

3 oua

200 g temelea de oaie

50 g unt

1 lingura pesmet

3 linguri smantana

100 g cascaval ras

Mod de preparare

  Spala cartofii bine, apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Lasa cartofii la racit, apoi curata-i de coaja si taie-i rondele. Tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi asaza feliile de cartofi in straturi, alternand cu branza rasa, smantana si cascaval.

Bate ouale si toarna-le deasupra compozitiei. Pune compozitia in cuptorul incins, circa 30 de minute. Scoate budinca dupa ce capata o crusta aurie si serveste-o fierbinte.  

Trucuri

Pentru un gust deosebit, foloseste in aceasta reteta cascaval afumat.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Budinca de cartofi Budinca Cartofi

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul