Dulceata de mure

Dulceata de mure se pregateste la sfarsitul lunii iulie, cand este sezonul fructelor de padure.

dulceata-mure

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1, 5 kilograme de mure

1,5 kilograme zahar

0,5 l de apa plata

zeama de la o lamaie

jumatate de baton de vanilie

frunze de menta (optional)

Mod de preparare

Spala bine murele si lasa-le sa se scurga. Pune apa intr-o cratita, pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba impreuna pana cand obtii un sos vascos.

Pune apoi murele si lasa-le sa fiarba pana cand dulceata s-a legat. Incearca sa nu amesteci prea mult, ca sa nu zdrobesti fructele.

Iar in cazul in care vrei sa obtii o aroma deosebita, adauga 1-2 frunze de menta. Dupa ce s-au fiert, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dulceata de mure Dulceata Mure

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul