Pepeni murati

| | Modificat: 2012-09-18 09:49:22

Pentru reteta de pepeni murati trebuie sa folosesti pepeni micuti, necopti. Totodata, trebuie sa ai in vedere ca acestia sa nu fie loviti.

pepeni-murati

Timp de preparare

80 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg pepeni mici, verzi

2 morcovi

1 ardei iute verde

2 bete de telina

marar verde

2-3 catei de usturoi

sare grunjoasa

apa

Mod de preparare

Pune pepenasii intregi sau taiati pe jumatate intr-un borcan, intercalandu-i cu felii de morcov.

Inainte sa asezi pepenasii in borcan, trebuie ca in fundul acestuia sa pui cateva bucati de telina, putin marar si un catel de usturoi.

Se procedeaza in acelasi mod si cand se aseaza ultimul strat de pepenasi, adaugand si ardeiul iute tocat de aceasta data.

Incalzeste apa cu sarea si amesteca pana se topeste sarea. Lasa saramura sa se raceasca, apoi toarn-o peste pepeni.

Cantitatea de sare se masoara la litru de apa, respectandu-se proportia ca pentru fiecare litru de apa sa se puna o lingura de sare.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Pepeni murati Pepeni Muraturi

Citeste si despre

Articole de la parteneri