Urmareste-ne:

Must de mere

Mustul de mere este un preparat aromat, care se pastreaza peste iarna, intr-o camara aerisita si racoroasa.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

8 kg mere

2 kg zahar

2 l apa

scortisoara

Mod de preparare

Spala merele in apa rece, apoi taie-le felii groase. Pune totul la fiert in 2 l de apa, dupa ce ai acoperit mai intai feliile de mar cu zahar.

Dupa ce merele s-au inmuiat, se trage vasul de pe foc si se lasa continutul la racit. Trebuie sa treci merele printr-o sita, apoi le pui din nou in apa in care au fiert.

Adauga si 1-2 lingurite de scortisoara. Mustul obtinut se lasa sa clocoteasca 10 minute, apoi se toarna cald in sticle sterilizate.

Leaga sticlele cu celofan si pasteurizeaza-le.

Pastreaza mustul la camara, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Must de mere Mere Must

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul