Cauta

De ce fetita mea de 10 luni nu mai ia in greutate?

just_iri a intrebat pe 31.07.2014

Buna seara, fetita mea are 10 luni si are 7800 gr. Am fost cu ea la doctor fiindca nu mai lua de cateva luni in greutate. Este foarte pretentioasa la mancare intoarce capul si nu mai vrea sa manance. Pana sa merg la doctor eu ii dadeam san mai mereu cand imi cerea atunci ii dadeam. mi-a recomandat sa ii dau san dimineata, seara si in timpul noptii atat.

Meniul ei este la 10 fructe, 13:30 ciorbita cu carne neapart, si 5 lactate sau peste.

Pestele nu il mamanca deloc nu ii place. de exemplu imi mamanca fructele, si supa bine, dar la 5 nu mai doreste sa manance nu vrea deloc. Considerati ca laptele meu nu mai este bun?
Ar trebui sa o intarc? Pentru ca se trezeste des noaptea? Si am incercat sa ii dau lapte praf, dar ea nu vrea deloc.

Ce sa ii fac? Imi fac griji pentru ea!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fetita dvs are, intradevar, un deficit de greutate de 700 gr.

La aceasta cred ca a contribuit aportul insuficient al alimentatiei, cantitativ, diversificat, precum si absenta unui orar stabil al pranzurilor.

De asemenea, posibila senzatie dureroasa a gingiilor in legatura cu eruptia dentara.

Este bine ca mentineti legatura cu medicul fetitei, care v-a recomandat, corect, alaptarea - in masura in care aveti inca secretie lactata, dimineata, seara si la cerere numai noaptea.

In restul zilei respectati orarul - mese principale - dimineata, pranz si cina, in completarea laptelui de mama si doua gustari
(intre orele 10 - 11 si 16 -17 ) compuse din derivate ale laptelui asociate fie cu fructe, fie cu fainoase - biscuiti pentru bebe.

Alimentele pe care le refuza, le amanati introducerea lor deocamdata. Trebuie sa aveti multa rabdare, dar si perseverenta.

just_iri
a raspuns acum 6 ani

Am uitat sa mentionez ca de duminica are acest program de masa facut de domnul doctor si ca de atunci ii dau alti dintisori si poate de asta este mofturoasa.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/