Cauta

Ce riscuri sunt in sarcina pentru un ecograf cu sonda facut intravaginal?

a intrebat pe 19.03.2010

Am facut 2 teste in zile diferite, dimineata, si au iesit pozitive. Am mers la doctor si nu a vazut nimic, chiar mi-a facut un ecograf cu sonda si nu a vazut bebe. Uterul era usor marit si ovarul drept marit. Ovarul stang nu l-a vazut. Mi-a prescris arefam 200 mg zece pasile, si la 10 zile iar control. Am ajuns acasa si am inceput sa calculez iar cat ar fi de la ultimul contact neprotejat. Ar fi fost 2 sau maxim 3 saptamani la momentul cand am facut consultul. Am avut si o alimentatie fara carne, lapte, oua, deci vegetariana mai mult. Care sunt riscurile daca sunt insarcinata si am facut ecografie? Mi-e teama sa nu atinga bebele, sa lezeze ceva, cu toate ca n-am avut nicio secretie ciudata, in neregula. Sanii s-au ingreunat si si sunt mai sensibili, am o stare usoara de greata. Am mai avut menstruatii neregulate, insa teste erau negative.

1 raspunsuri

rory
a raspuns acum 10 ani

Nu pateste nimic bebele de la ecografie intravaginalz...la varsta asta de sarcina, aprox. 2 sapt, in general nu se vede sarcina, si doctorul oricum nu are cum sa o vada decat cu sonda, pentru ca fatul inca nu are batai ale cordului din cate stiu eu...
Pentru siguranta ta si a lui bebe, incepe sa iei vitamine prenatale si acid folic...si fa testul de urina, care iti va spune sigur cum sta treaba....succes!

Vezi intrebari din: