Cauta

Cum sa o conving pe fetita mea sa fie mai darnica?

Ana a intrebat pe 24.02.2015

Fetita mea are 2 ani si un foarte mare simt al proprietatii. Desi am invatat-o si i-am explicat ca e frumos sa oferim celorlalti ce avem chiar si daca e pentru cateva minute, dar tot nu intelege. Se incapataneaza sa nu dea si incepe sa urle. Cum sa o conving sa fie mai darnica?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,

Ana

1 raspunsuri

Buna ziua!

La varsta de 2 ani copilul este inca mic pentru a intelege "imprumutul". O varianta mai potrivita ar fi schimbul de jucarii. Sa faca schimb pentru perioade scurte de timp si, in dupa ceva antrenament, puteti creste perioada.

Pentru a dezvolta aceasta "abilitate" puteti incerca sa va jucati impreuna diferite jocuri ( puzzle, construit folosind cuburi etc) pentru a invata sa isi imparta jucariile cu care nu are o relatie foarte stransa.

Ii puteti vorbi despre jucaria lui preferata din acea zi pentru a-l ajuta sa isi inteleaga sentimentele. El va invata sa identifice jucaria pe care o prefera intr-o anumita perioada si puteti stabili anumite reguli legate de aceasta.

Pe masura ce creste puteti stabili, inainte de a ajunge in situatia in care trebuie sa imparta, care este jucaria pe care o pastreaza doar pentru ea care sunt pentru toti copii. Incercati sa incurajati impartirea gustarilor in grupul de prieteni: sa imparta biscuiti, fructe etc ( sunt sanse mai mari sa imparta astfel de lucruri decat propriile jucarii).

Momentan este devreme asa ca va avea timp sa invete. Respectati deciziile si evitati sa o certati daca nu imparte.

O zi buna!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/