Poezii pentru toamna

Poezii de toamna s-au scris de-a lungul timpului pentru toate varstele, iar copiii cu siguranta au o multime de lucruri de invatat din ele.

Toamna vine pentru cei mici cu inceperea scolii sau a gradinitei, cu fructe gustoase si sanatoase, cu o poezie de culori pe care le descopera cu ochii lor curiosi in fiecare frunza pe care acest anotimp o picteaza altfel decat pe celelalte. Poeziile despre toamna nu sunt neaparat mai multe decat cele despre alte anotimpuri, dar au un farmec aparte si mai multa culoare chiar si pentru copii. Fie ca sunt la gradinita, fie ca sunt la scoala, micutii invata inca din primele zile cate o poezie despre toamna.

Cele mai frumoase poezii de toamna

Printre primele poezii despre toamna pe care le invata copiii putem enumera "Balada unui greier mic", "Toamna tu ne-aduci..." sau Rapsodiile de toamna ale lui George Toparceanu. Le recita in clasa, la serbari sau in fata colegilor, invata sa le joace pe roluri, dar, cel mai important, invata din ele lucruri pe care altfel poate nu le-ar observa.

Poezii de toamna au scris toti marii poeti ai Romaniei, Nichita Stanescu, Mihai Eminescu, George Coşbuc, Tudor Arghezi, Vasile Alecsandri si multi alti autori ale caror versuri picteaza tablouri tomnatice ce ii cuceresc deopotriva si pe cei mari, si pe cei mici.

Motive sa-i spui copilului poezii de toamna

Invatarea unei poezii stimuleaza si antreneaza memoria. Cuvintele noi pe care le aude in poezii il vor ajuta sa isi dezvolte vocabularul. Potrivirea lor in versuri stimuleaza sensibilitatea, trezeste emotie si chiar ii ajuta pe cei mici sa le constientizeze puterea.

Poezia de toamna zugraveste perfect in cuvinte frumusetea peisajelor, culorile vii si jucause, cosurile pline cu roadele pomilor si ale viei, dar si ploile mohorate si pregatirea naturii pentru iernat.

Copilul poate invata poezii si pentru cultura sa generala, nu doar pentru scoala sau gradinita. Puteti citi impreuna o poezie si intr-o seara mai racoroasa sau intr-o zi cu nori si ploaie, cand nu puteti iesi afara.

Cauti versuri despre toamna pentru gradinita? Copilul are de invatat o poezie despre toamna pentru la scoala? Vrei, pur si simplu, sa ii citesti celui mic o poezie sau mai multe despre cel mai colorat anotimp al anului? Ai mai jos o selectie de poezii de toamna pentru toate varstele de la mai multi autori consacrati, care il vor invata pe cel mic sa aprecieze si frumusetea, dar si tristetea acestui anotimp capricios.

Toate poeziile

A cazut intaia bruma Adio, toamna Am bruma pe obrajori! Anotimp de bucurii! Anotimpul toamna Anotimpurile copilariei Ardeiul gras Asa e toamna totdeauna A sosit toamna Asteptare A venit acum si toamna! A venit toamna Balada de toamna Balada sfarsitului de vara Balada unui greier mic Belsugul Tarii Calare pe-un vis de cal Caldura de Noiembrie Cantec Cantec de toamna Cantecul legumelor Ca oglinda Ceapa Ce frumoasa este toamna Ce ne-aduce toamna Ce te legeni? Cine, Doamne, frunza-mi fură? Cu bine, du-te pe strat! Darul toamnei Darurile toamnei Darurile Toamnei Despre toamna De Toamna Doamne, ce frumos ii sade! Doarme cerul si viseaza Dorinta sincera Doua mere si o para Douasprezece luni Draga-mi esti, toamna! Drag imi esti tu, Brumarel! Dulceata de gutui E toamna... E toamna iar... Fetita si marul Fructele toamnei Frunza Gutuia ratusca Hora frunzelor In gradina la bunicul Ingrijorare printre legume In livada si in vie Intelegerea culorilor Intr-o noapte Intr-o toamna! La revedere, pasari calatoare Livada Mandra Toamna Maracin si Maracinas - Poveste in rime Marul Melancolie Mieluseii de la stana Morcovelul Noiembrie Norisorul Nu vreau sa planga frunzele O frunza-ngalbenita O furnica, mititica Pastel Patlageaua rosie Peisaj de toamna Pleaca Berzele Pleaca pasarile Plecarea randunicii Ploua! Poem de toamna Pomul catre copil Povestea frunzelor Povestea gemului de caise Rapsodii de toamna S-a dus vara de la noi Sa-ti pun puiule, cojoc Soarele-a cazut in roua Strugurii Strugurii Supa de zarzavat Tiii, ce veste! Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna Toamna TOAMNA Toamna a intrat in casa Toamna blanda, aurie Toamna buna si frumoasa Toamna cade frunza Toamna cea cu vant si ploi Toamna cea darnica Toamna cu mirosuri pure Toamna e aproape Toamna e de roade plina! Toamna e frumoasa Toamna iar... Toamna imbelsugata Toamna isi suna clopoteii Toamna la gradinita Toamna sunt struguri si mere Toamna tarzie Toamna tarziu Toamna tesatoare Toamna timpurie Toamna, tu ne-aduci... Toamna - uite randunici, cocoare Toamna zboara frunzele in vant! Toate plang cu toamna mea! Tufanica Unde te duci, toamna draga? Vant de toamna Vantoasa si Vantisor Vantul Veni toamna cu ghetute Veverita gospodina Vine ploaia! Vine toamna Vine Toamna Vine toamna cu galosi Vine toamna mai copii Zi de toamna III Zile de Toamna

Articole recomandate