Cum sa mancam echilibrat in concediu

/ / Modificat: 2013-04-17
Cum sa mancam echilibrat in concediu

mancare_sanatoasa_vara

Vara reprezinta sezonul vacantelor, al distractiilor si petrecerii timpului liber la soare. Dupa un an de munca meriti o vacanta in care sa te relaxezi si sa iti dedici mai mult timp.

Insa, chiar daca ai voie sa te rasfeti, nu trebuie sa renunti la stilul tau de viata sanatos.

Cu putina organizare, te poti bucura de vacanta si mancare buna fara a te intoarce acasa cu cateva kilograme in plus.

Iata cateva sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in timpul concediului.

Prepara de acasa gustari sanatoase

Atunci cand calatoresti cu trenul, avionul sau masina proprie prepara de acasa gustari sanatoase. In acest fel vei evita alimentele de tip fast food, snacks-urile si dulciurile. Ia la tine sandwich-uri sanatoase, cu paine integrala, legume si carne de pui. Nu uita de fructe, iaurt si apa.

Consuma alcool cu moderatie

Concediul nu este complet fara consumul catorva pahare de vin sau bere. Nu abuza insa de alcool si limiteaza consumul la 1 - 2 bauturi pe zi. Evita tariile si cocktailurile cu multe amestecuri. Alege bauturi usoare, precum vin sau bere.

Imparte mancarea

In timpul vacantei vei lua aproape zilnic masa la restaurant. In aceste conditii exista riscul sa consumi mai mult decat ai nevoie. Imparte portiile mari cu celelalte persoane de la masa sau cu copiii. In acest fel vei consuma mai putine calorii.

Evita produsele fast food

inghetata_desert_vara_copiiChiar daca este greu, incearca sa rezisti tentatiei de a consuma produse fast food. Acestea contin multe calorii, insa nu iti vor aduce niciun aport energetic.

In vacanta incearca sa consumi produse proaspete, realizate de localnici. Daca mergi in zone cu apa, nu evita pestele si fructele de mare proaspete.

Renunta la desert

In vacanta, mai mult decat in orice alta perioada a anului, vei vrea sa consumi mai multe deserturi. Un mic rasfat nu strica, insa incearca sa consumi dulciuri cu moderatie. Daca portia de prajitura este mare, imparte cu partenerul de masa. Alege prajiturile mai usoare, cu fructe. Evita cremele de ciocolata si unt.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate Alimente Concediu Vacanta Mancare Concediu mamici Concediu vara Alimentatie sanatoasa Sfaturi consum dulciuri

Articole recomandate

Citeste si despre