STOP! Astazi timpul se opreste in loc pentru copilul meu

/ / Modificat: 2019-07-04
STOP! Astazi timpul se opreste in loc pentru copilul meu

Din cauza ritmului frenetic in care ne desfasuram viata, acasa, familie, munca, facturi, responsabilitati, uiti ca din cand in cand trebuie sa te opresti si sa intelegi ce conteaza cu adevarat in viata.

Daca esti mama sau tata, vei sti ca cel mai IMPORTANT lucru din viata este, fara indoiala, copilul tau. Dar ii acorzi INTOTDEAUNA atentia pe care o merita sau uiti fara sa-ti dai seama?

Copilul sa afla in gandul parintilor inainte de a se culca si atunci cand se trezesc. El este in mintea mamei sau a tatalui pe parcursul intregii zile ... Dar nu exista intotdeauna posibilitatea de a le dedica tot timpul pe care il merita.

Realitatea este ca au nevoie de un timp de calitate cu parintii pentru a putea sa se dezvolte intr-un mod echilibrat si de aceea ar trebui sa-i acorzi prioritate si sa gasesti un moment in timpul zilei pentru a-i oferi micutului cel mai pretios dar care exista: timp impreuna, este sfatului psihologului Maria Jose Roldan.

Ramane gravat in inima lui

Copilul trebuie sa impartaseasca timp cu parintii lui, deoarece aceste momente vor ramane intiparite in inimile lor. Asa cum si tu vei gasi in cutia cu amintiri momente frumoase petrecute alaturi de parintii, verisorii sau bunicii tai. Si copilul tau are nevoie de acest lucru, are nevoie de timp cu parintii. Timp de calitate in care sa va bucurati si sa va dezvoltati pe deplin.

Micutul tau trebuie sa simta ca este iubit de tine, trebuie sa se simta in siguranta alaturi de tine, sa stie ca vei fi mereu langa el si ca nu il vei lasa sa esueze. Desi este nevoie sa te imparti intre munca si sarcinile casnice, copilul ar trebui sa stie ca in fiecare zi va exista un moment de calitate pentru voi, ca vei face lumea sa se opreasca in loc pentru a putea fi langa el. Aceasta apropiere emotionala este aproape la fel de importanta pentru copil ca si respiratia.

Organizeaza-ti timpul

Pentru a nu-ti neglija copilul trebuie sa-ti organizezi timpul in fiecare zi. Este posibil ca, inainte de a fi mama sau tata, improvizatia sa fi fost cea mai eficienta pentru tine. Dar cu copil si responsabilitati, schimbarile de plan si improvizatiile te pot face sa sfarsesti cu anxietate si haos atat de mare in jurul tau, incat nu stii ce sa mai faci ca iasa lucrurile asa cum trebuie.

Organizarea este cheia pentru tot. Stii ca micitul tau este prioritatea ta, dar trebuie sa-ti amintesti si ca nu trebuie sa te abandonezi si trebuie sa ai grija se de tine. Pentru a avea grija de cel mic, primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca trebuie sa ai grija de tine. Pentru a transmite fericirea, trebuie sa o simti tu mai intai. De aceea, in ficecare zi, gaseste-ti timp pentru bunastarea psihica, pentru petrecerea timpului cu partenerul, familia sau prietenii ... pentru odihna. Asta nu inseamna ca iti neglijezi copilul, ci doar vei fi intr-o forma multa mai buna pentru el.

Lasa timpul sa se opreasca

Copilul are nevoie ca timpul pe care il petreceti impreuna sa nu fie un moment de stres sau agitatie. Sa nu stai cu telefonul in mana sau cu ochii in ecranul computerului, tabletei sau televizorului. Acesta NU reprezinta timp de calitate! Cel mic intelege acest lucru, cum este abandonat emotional in favoarea dispozitivelor ... Si asta il intristeaza. Copilul are nevoie de o atentie deosebita, indiferent de varsta. El trebuie sa simta ca timpul s-a oprit intr-adevar pentru lumea ta pentru a putea sa i te dedici in totalitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sentimente Timp de calitate

Articole recomandate

Citeste si despre