Sapte lucruri care te incanta cand esti mama si pentru care nu exista cuvinte care sa le explice

/ / Modificat: 2020-05-11
Sapte lucruri care te incanta cand esti mama si pentru care nu exista cuvinte care sa le explice

Cand devii mama, lumea ta se schimba. Rutinele se schimba, corpul tau pare ciudate si necunoscut, uneori pierzi prieteni si felul tau de a vedea lumea devine diferit.

Si sa nu mai vorbim de sentimente. Lucrurile care ti s-au parut inainte nesemnificative sau irelevante trezesc brusc in tine senzatii pe care nu ti le-ai imaginat niciodata. Atunci cand esti mama, exista lucruri noi care te misca si pentru care nu exista cuvinte care sa le explice.

Vezi o femeie insarcinata

Cand vezi o prietena insarcinata sau chiar o femeie pe strada, iti amintesti de propria sarcina si de toate acele sentimente pe care le-ai trait in timpul celor 9 luni: loviturile, miscarile bebelusului si emotia pe care o simti cand stii ca o viata se dezvolta in interiorul tau.

Urmaresti anumite filme

Odata cu aparitia copilului, perspectiva asupra lucrurilor se schimba. Ceea ce nu te-a miscat inainte, te afecteaza acum la un nivel emotional pe care nu il cunosteai. Vizionarea unui film care prezinta relatia dintre parinti si copii te face sa plangi, deoarece te identifici cu emotiile si experientele personajelor.

Cand vezi alti copii care se joaca

Fericirea cea mai mare a mamelor este sa-si vada  copiii cum se bucura din orice motiv. Cand esti mama si vezi alti copii jucandu-se in parc sau la scoala, te simti fericita pentru ca iti amintesti de bucuria micutului tau.

Cand un copil de imbratiseaza

Exista anumite lucruri pe care le fac copiii nostri si care ne emotioneaza: cand ne zambesc, cand ne vorbesc, cand ne pupa si cand ne imbratiseaza.

Cand un copil te imbratiseaza, simti ca trupul lui te umple de pace si bucurie. Este o senzatie imposibil de descris, dar care te reincarca cu energie la un nivel emotional pe care nu il cunosteai. Si, chiar daca te imbratiseaza un alt copil traiesti une dintre cele mai frumoase senzatii, pentru ca stii ca o face pur si simplu pentru ca asa simte si pentru ca are incredere in tine.

Uita-te la amintirile de cand copilul era mai mic

Daca vrei sa traiesti momente de nostalgie, uita-te la hainele de acum cativa ani, la jucaria de plus cu care i-a placut sa doarma sau la primul dinte care i-a cazut. Aceste sunt lucruri care ne umplu de emotie.

Pe de o parte, iti amintesc de cat de repede trece viata si, pe de alta parte, iti doresti sa te intoarci la acele zile cand copilul era mic. Dar, cel mai important, te invata sa pretuiesti timpul petrecut cu cel mic.

Primele lucruri pe care le face un copil

Primul  zambet, primul cuvant rostit, prima data cand spune mama (si asta te face sa plangi si sa-l coplesesti cu sarutari), prima data cand spune "Te iubesc," cand se simte mandru ca a facut ceva pentru el. Acestea  sunt doar momente in care simti bucurie incomensurabila si dragoste profunda pentru micutul  tau.

Cand iti ofera un cadou

Inainte de a deveni mama, cand un copil iti oferea ceva, cel mai probabil, spuneai "cat de dragut." Cand esti mama, aceste daruri capata o alta conotatie si au o importanta mai mare decat inainte, pentru ca stii ca face acest lucru cu inocenta lui pretioasa.

Micile detalii, cum ar fi o floare sau un desen, au o valoare sentimentala enorma, nu pentru ca ti-a oferit ceva sau pentru ca s-a gandit la tine, ci pentru ca de fiecare data cand privesti cadoul, iti amintesti de acel sentiment frumos pe care il traiesti cand primesti ceva de la copilul tau.

A fi mama schimba perspectivele asupra multor lucruri. Dar cel mai important este ca inveti sa vezi viata intr-un mod nou si sa dai o valoare diferita lucrurilor care iti erau anterior indiferente. Este ca si cum ai descoperi din nou lumea pentru prima data.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Lucruri Insarcinata Sentimente

Articole recomandate

Citeste si despre