Privilegiul de a fi mamica. O aventura uimitoare in lumea copiilor

/ / Modificat: 2014-08-13
Privilegiul de a fi mamica. O aventura uimitoare in lumea copiilor

privilegiu_mamaAtunci cand esti mamica pentru prima oara, intuiesti cum o sa fie sa ai grija de copilul tau si cam ce te asteapta. Multe mamici raman surprinse de unele lucruri pe care, inainte sa nasca, nu s-ar fi gandit ca trebuie sa le faca pentru copil. Sunt momente unice ale cresterii unui copil, unele mai amuzante, altele mai serioase, pe care le descoperi pe parcurs, pe masura ce copilul tau creste.

Iti vei face atat de multe prietene

Mamicile sunt ca niste magneti de atras prietene! In special prietene care sunt si ele la randul lor mamici! Daca inainte de a avea copil alegeai prietenele doar pentru ca aveati gusturi si obiceiuri comune, acum le vei alege mai ales pe baza faptului ca au copii.

Si ai numai de beneficiat de pe urma aceasta: iti pot da sfaturi despre ingrijirea copilului, te pot ajuta cu anumite carti despre copii, prichindeii se vor imprieteni intre ei, adica veti avea interese comune.

Micutul tau va dori sa stea mai mult cu taticul decat cu tine

Intotdeauna ai considerat ca mamicile sunt cele mai importante pentru copilul lor. Ele sunt cele care il tin in burtica, care il nasc si care sunt cel mai aproape de ei atunci cand au cea mai mare nevoie de atentie si ingrijire. Si totusi, poti constata cu stupoare o noua etapa in viata lui, aceea in care "vreau la tati" este mai presus de orice dragoste si ingrijire pe care i-ai oferit-o in timp. Vei manifesta chiar sentimente de usoara gelozie si invidie, chiar daca nu le vei lasa sa te domine!

Ar putea sa iti franga inima

comunicare-mama-copil

Cu cat micutul tau creste mai mult, cu atat devine mai expus si tinta a rautatilor unor alti copii. Atunci cand alti copii de varsta lui sau mai mari ii vorbesc urat sau rad de el, iar lui ii curg lacrimi de crocodil pur si simplu ti se frange inima.

Mai exista situatii in care micutul tau se poarta urat fata de tine, iar acele momente nu sunt deloc usoare.

Sunt niste trairi unice pe care le simti atunci cand copilul tau este ranit emotional sau te raneste el pe tine.

Vei face lucruri ridicole doar pentru a-i face pe plac copilului

Nu credeai niciodata ca vei fi in stare sa te transformi in calut, soricel sau elefantel doar pentru a-l face pe bebele tau sa manance tot din farfuriuta. De asemenea, pe masura ce copilul creste, esti pusa in diverse situatii: de a fi pictata pe fata, pe haine, de a te imbraca pentru a defila pe podiumul de moda sau chiar de a lupta cot la cot cu el impotriva raufacatorilor.

Vei vorbi atat de mult despre "caca" si "pipi" cu copilul tau

Atunci cand micutul tau se apropie de 3 anisori si incerci sa il determini sa faca la olita si sa renunte la scutecele vei vorbi mai des despre "cacuta" si "pipilica" ca niciodata. Toata casa iti va f invadata de modele diferite de olite care mai de care mai atragatoare pentru a-l convinge ca este mai bine sa faca acolo decat in pantaloni.

Lumea este mult mai periculoasa de cand ai copil

Poate ca nu acordai o atat de mare importanta lucrurilor negative care se petrec in societate, insa de cand ai copil, orice pas pe care-l faci ti se pare periculos pentru el.

Iti va capta intreaga atentie din momentul in care incepe sa mearga

Cand este bebelus si singurele miscari pe care le face este sa se rostogoleasca sau sa stea in fundulet nu iti faci foarte multe griji. Stii ca acolo unde il pui, acolo il si gasesti, iar tu iti poti face intre timp multe alte treburi. De cand invata sa mearga, toata atentia ta trebuie indreptata numai spre copil; veti deveni una si aceeasi persoana. Nu il vei putea scapa din cohi aproape nicio clipa, fiind mereu expus pericolelor din casa. Nici macar patutul de bebelus nu te mai poate ajuta, pentru ca invata foarte repede sa se dea jos din el.

Cat de intense sunt accesele de furie ale copiilor

Stiai ca va avea momente in care plange, tipa, arunca cu lucruri pe masura ce creste, dar nu te-ai gandit niciodata ca vor fi atat de puternice si intense. Te-ar putea deranja uneori si ai putea trai senzatia ca nu mai rezisti. Simti ca ajungi la capatul limitelor periodic atunci cand ai copii! Dar momentele frumoase si bucuriile pe care ti le face eclipseaza intotdeauna aceste reactii mai putin placute!

Vei dormi atat de des afara in curte sau pe podea

Nici cand erai micuta nu ai dormit pe podea sau afara in cort pe cat o vei face cu micutul tau. Probabil ca vei folosi acest siretlic pentru a-l ajuta pe copil sa faca trecerea de la patut de bebelus la patut mai mare sau pur si simplu pentru a te juca cu el.

In noptile de vara nimic nu pare sa il incante pe copil mai mult ca noptile dormite in natura. Eventual va fi construit si un cortulet, iar joaca la ceas de seara nu va lipsi! Exista si o parte educativa a acestui lucru. Il vei ajuta in acest fel pe copil sa se obisnuiasca cu natura si sa se adapteze mai repede atunci cand veti merge in drumetii pe munte.

Te vei alege cu cateva dureri de spate de pe urma acestor incercari de a intra in gratiile celui mic, dar pentru copilul tau merita orice!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Mamici crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre