Sondaj: mamicile muncesc cat pentru 2 joburi si fac fata cu brio!

/ / Modificat: 2018-10-22
Sondaj: mamicile muncesc cat pentru 2 joburi si fac fata cu brio!

Mamicilor care lucreaza si in general oricaror mamici, nu le sunt recunoscute eforturile pentru tot ceea ce fac, adica faptul ca muncesc tot timpul, chiar si atunci cand nu sunt platite pentru asta. Pentru toti din preajma ta, care nu inteleg cat de diligenta esti, sau de ce arati tot timpul obosita, exista noi descoperiri care rezuma exact cate ore muncesti tu de fapt pe saptamana.

Un sondaj efectuat pe un esantion de 2000 de mamici cu copiii avand varste cuprinse intre 5 si 12 ani a avut ca scop descoperirea de resurse si tehnici folositoare pe care mamicile le folosesc pentru a mentine atat viata lor, cat si a familiei lor, pe linia de plutire.

In cadrul sondajului s-a relevat faptul ca o mamica lucreaza in medie 98 de ore pe saptamana, fiecare zi incepand la ora 6.23 dimineata. Avand in vedere ca ea nu isi incheie ziua de lucru la serviciu sau acasa, inainte de ora 20.31, acest lucru inseamna ca in total, lucreaza in ture de 14 ore pe zi.

Poate ca deja erai constienta de rezultatele acestui sondaj, desi de cele mai multe ori, atunci cand ai o saptamana stresanta, simti ca lucrezi de fapt mai mult de 98 de ore pe saptamana. Mamicile care au participat la sondaj sunt de acord cu tine, 4 din 10 sustinand ca simt ca viata lor este o serie nesfarsita de sarcini ce trebuie indeplinite in cursul saptamanii.

Atunci cand vine vorba de timpul pe care si-l dedica lor insele, potrivit aceluiasi sondaj, mamicile declara ca au disponibil aproximativ o ora si sapte minute pe zi doar pentru ele. O ora si sapte minute in fiecare zi doar pentru tine si restul timpului dedicat celorlalti? Iti suna cunoscut?

Cele 98 de ore de lucru, atat la serviciu cat si acasa, rezultate in urma sondajului efectuat, demonstreaza ceea ce majoritatea mamicilor simt deja, faptul ca detin de fapt doua joburi cu norma intreaga. Doua! Sondajul evidentiaza si faptul ca de fapt, aceste femei, nu se afla niciodata in afara orelor de program si sunt disponibile joburilor lor 24 de ore pe saptamana.

Rezultatul sondajului nu face decat sa sublinieze cat de solicitant este rolul de mama si multitudinea de sarcini si indatoriri pe care acesta le presupune.

Desi ne aflam intr-o epoca moderna, studii recente releva ca desi mamicile au job-uri stabile, tot ele sunt si cele care poarta responsabilitatea pentru mare parte din treburile casnice, indeosebi atunci cand vine vorba de indatoririle ce au de-a face cu ingrijirea copiilor lor si asta in ciuda faptului ca in ziua de astazi tatii iau si ei parte la mai multe sarcini familiale si care tin de bunastarea caminului lor.

Se pare ca desi mamicile care lucreaza sunt de multe ori principalul membru al familiei care aduce un venit, acest lucru nu le usureaza restul sarcinilor privind copiii, casa sau familia.

Desi faptul ca in realitate o mamica are doua joburi cu norma intreaga ar putea fi socant si imposibil de imaginat, adevarul este ca abilitatea lor miraculoasa (de multe ori dobandita in urma nasterii) de a face mai multe lucruri in acelasi timp le ajuta sa faca fata cu succes tuturor indatoririlor profesionale si personale. Care este secretul? Multa cafea, ajutorul bunicilor, al babysitterului, al unui pahar de vin rosu la sfarsitul zilei si un abonament la Netflix.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamici crestere copii Sondaj

Articole recomandate

Citeste si despre