6 obiective de an nou pentru mamici

/ / Modificat: 2013-03-15
6 obiective de an nou pentru mamici

Dincolo de rezolutiile profesionale si personale, mamicile isi mai pun o serie de obiective speciale pentru noul an, legate de statutul de parinte si de copiii lor. Cele mai multe mamici isi doresc sa devina parinti mai buni. A fi un parinte bun este o rezolutie prea generala. Important este sa stabilesti obiective punctuale si sa nu uiti ca inainte de a fi parinte, esti sotie si femeie! Iata cateva idei de obiective din care sa te inspiri pentru noul an!

Sa ai mai multa rabdare cu cel mic

Daca rabdarea este una din virtutile care nu te-au caracterizat niciodata, trebuie sa stii ca te poti educa in acest sens. Este usor, atunci cand ai un copil, sa iti iesi din fire si sa actionezi sub impulsul nervilor de moment. Mai important decat atat este sa iti pastrezi cumpatul si sa actionezi istet, indiferent de boacanele pe care le face cel mic. Doar in acest fel vei reusi sa iti disciplinezi corespunzator copilul.  

Sa muncesti mai putin in afara orelor de program

In anul 2012 ai adunat un numar impresionant de ore lucrate peste program? Este momentul sa schimbi acest lucru. Unul dintre obiectivele importante pentru acest an ar trebui sa fie renuntarea la munca in exces, in afara programului. Evita sa iti obisnuiesti sefii cu lucrul de acasa si profita pentru a petrece timp de calitate cu copilul sau familia ta.

Sa petreci mai mult timp cu copilul

Ti se pare ca ai muncit prea mult in 2012 si ca anul a trecut pe langa tine fara a fi partasa prea mult la cresterea si dezvoltarea copilului? Daca asa resimti, probabil ca ai dreptate. Nu lasa ca sfarsitul noului an sa te prinda cu aceleasi regrete. Ia masuri rapide si creeaza cat mai multe ocazii in care sa stai mai mult cu copilul, indiferent ca acest lucru inseamna sa il iei cu tine la cumparaturi sau in vizita ori pur si simplu sa stati de vorba cat sunteti in masina sau in drum spre diverse locatii.

Sa adopti un stil de viata sanatos pentru intreaga familie

Stilul de viata sanatos se cultiva cu multa rabdare si cu alegeri istete pentru stilul de viata al intregii familiei. Opteaza pentru cat mai multe obiecte de uz casnic, haine si alimente ecologice si adopta o dieta sanatoasa pentru toti membrii familiei. Poate fi ceva mai greu la inceput, dar cu perseverenta si ambitie, sfarsitul anului va va prinde facand alegeri sanatoase in viata voastra, fara prea mult efort.  

Sa faceti mai multa miscare fizica in familie

Combaterea sedentarismului este una dintre cele mai importante rezolutii pe care merita sa ti le pui pentru anul in curs. A include miscarea fizica in activitatile cotidiene si de familie te ajuta sa cresti un copil puternic si sanatos. In plus, te ajuta sa te energizezi si sa faci fata cu mai multa usurinta tuturor sarcinilor zilnice pe care le ai de indeplinit acasa sau la munca.

Sa acorzi mai multa atentie partenerului de viata

Inainte de a fi mamica sau parinte, esti femeie si sotie. Mamicile au tendinta de a-si neglija relatia de cuplu si partenerul inca din primul moment in care copilul este adus pe lume. Nu face aceasta greseala si invata sa iti stabilesti obiective si sa iti planifici treburile astfel incat sa te bucuri de momente in doi cu partenerul si sa va consolidati continuu relatia.

Tu ce rezolutii ti-ai pus pentru noul an? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rezolutii mamici

Articole recomandate

Citeste si despre