7 lucruri la care voi spune NU anul acesta

/ / Modificat: 2018-01-09
7 lucruri la care voi spune NU anul acesta

Din multa generozitate, din altruism, din educatia primita de acasa, dar si din lipsa de timp ajungem mereu sa spunem "da" chiar si atunci cand ne simtim coplesite de sarcinile pe care le avem. Sau sa sarim peste lucrui importante pentru noi. Stiai ca un astfel de "da" poate sa fie mai nesanatos decat un "nu"? Pentru ca poti ajunge sa suferi de anxietate si stres, in loc sa fii fericita si implinita. Este important sa inveti sa spui nu tentatiilor care dauneaza sanatatii!

Imi este imposibil sa spun "NU" si din cauza asta, foarte des ajung in situatii care nu imi fac neaparat placere. Ei bine, in 2018 mi-am propus sa nu imi mai refuz unele lucruri! Iata 7 lucruri carora le voi spune NU anul acesta.

1. Sa sar peste micul dejun

Copiii mei mananca pe saturate dimineata. Dar eu? Din lipsa de timp sau din cauza oboselii, imi refuz in fiecare dimineata micul dejun. Abia daca am timp sa imi beau in liniste cafeaua, mai am pretentia sa mai iau si mananc ceva!

Ei bine, anul acesta nu imi voi mai refuza masa de dimineata! Doar micul dejun este considerat de catre multi specialisti cea mai importanta a zilei. Asa ca mi-am propus ca in 2018 imi fac timp si nu las sa treaca nicio dimineata fara sa iau micul dejun! 

2. Sa ma simt vinovata ca imi iau timp pentru mine

Ca mame, avem nevoie de momente in care sa ne relaxam, fie ca este vorba despre o sesiune de cumapraturi, despre cateva ore la coafor sau doar de timp pe care sa il petrecem noi cu noi.  Anul acesta voi invata sa nu mai sacrific astfel de momente in favoarea altora si NU ma voi simti vinovata pentru asta!

La urma urmei, fac asta nu numai ca sa imi fie mie bine, ci si celor din jur! Cata vreme sunt sanatoasa si "lucida", totul functioneaza de minune.

3. Sa adun hainele dupa copiii mei

Copiii mei au obiceiul sa isi lase hainele imprastiate prin toata casa, si cine aduna dupa ei? Cred ca nu mai e nevoie sa raspund.

In loc sa fac asta, am sa le spun ca a venit momentul sa invete sa isi puna singuri hainele in dulap sau in cosul de rufe. Astfel, vor deveni si ei mai bine organizati!

4. Sa imi impun sa fiu perfecta

O mama are cel mai greu job din lume, iar atunci cand isi impune sa fie perfecta nu face altceva decat sa puna si mai multa presiune, presiune care se transforma in momente de frustrare, atunci cand nu iese totul ca la carte.

Ei bine, in 2018 am sa o iau mai usor si nu voi mai fi atat de exigenta cu mine. Nu voi mai cere atat de multe lucruri de la mine si, la fel de important, am sa incetez sa fac 100 de lucruri doar pentru a fi o mama eroina. 

5. Sa raspund solicitarilor tuturor

Sotul vrea sa ii calc o camasa, in timp ce copilul mai mare imi cere sa ii aduci un pahar cu apa, iar cel mic tocmai a facut o criza de isterie pentru ca nu isi gaseste jucaria preferata. In astfel de momente voi spune un "nu" hotarat acestor solicitari. Sa ii mai potoleasca si sotul meu pe cei mici, in timp ce eu ii calc lui camasa!

6. Sa le fac patul copiilor mei

Anul acesta mi-am propus sa nu il mai rasfat atat de mult pe piciul meu de 9 ani. Primul pas: il voi lasa pe el sa isi faca patul dimineata. Este benefic atat pentru copil, caci va invata sa fie mai disciplinat, cat si pentru mine, pentru ca voi avea mai mult timp pentru micul dejun!

7. Sa ma apuc sa gatesc seara tarziu

Se spune ca este ideal sa nu mai mancam dupa ora 18:00, pentru a ne mentine silueta. Dar avand in vedere ca eu ma intorc acasa de la serviciu la ora 18:00, iar sotul meu la 20:00, nu exista nicio sansa sa respectam acest lucru. De multe ori ma apuc de gatit la ora 21:00, dupa ce spal, hranesc si culc copiii si fac ordine prin casa, si ajungem sa mancam... foarte tarziu!

Anul acesta voi invata sa spun "NU" cinelor luate seara tarziu, mai ales fiindca de cele mai multe ori, la ora 22:00 abia daca imi mai pot tine ochii deschisi. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rezolutii an nou Rezolutii mamici

Articole recomandate

Citeste si despre