9 rezolutii realiste pentru mame, la inceput de an

/ / Modificat: 2018-01-10
9 rezolutii realiste pentru mame, la inceput de an

In fiecare an, la inceput de ianuarie, iti propui sa realizezi o sumedenie de lucruri pentru ca mai apoi, la sfarsit de an, sa te simti cuprinsa de sentimente de vina si de tristete pentru ca nu ai facut ceea ce ti-ai propus.

Cand esti mama, ai o multime de lucruri in plan, atat pentru tine, dar si pentru binele familiei. Te-ai gandit, insa, ca anul acesta sa schimbi abordarea, astfel incat atunci cand vine vremea bilantului sa nu mai fii dezamagita, ci fericita pentru ca ai dus la bun sfarsit obiectivele pe care ti le-ai propus? 

9 rezolutii realiste pentru mamici

Iata 9 de rezolutii realiste care te vor ajuta sa ai un bilant pozitiv la sfarsit de 2018:

1. O sa incerc sa fiu mai rabdatoare

Ai observat ca am spus "o sa incerc", nu "o sa fiu", ceea ce inseamna ca este un porocedeu de durata, iti va lua timp ca sa poti sa devii mai rabdatoare.

2. O sa incep sa fac ceva ca sa fiu mai putin stresata

Stresul este una dintre principalele cauze care influenteaza negativ nu numai starea de spirit, ci si sanatatea fizica. Propune-ti sa o iei incet, sa identifici mai intai cauzele care favorizeaza stresul, apoi sa iei masuri.

3. O sa reusesc sa fac economii

Ca sa poti face economiile pe care ti le doresti, incearca sa nu mai cumperi lucruri costistoare. Creeaza o lista a prioritatilor in ceea ce priveste achiztiile pe care vrei sa le faci anul acesta si taie-le pe cele care nu sunt de o mare importanta.

4. O sa petrec mai putin timp pe retelele de socializare

Ca sa te tii de cuvant, este bine sa te apuci de un hobby nou anul acesta. Poti merge chiar impreuna cu copilul tau la inot sau la sala de fitness. Exista sali in care este permis accesul cu copiii si care au programe si clase pentru acestia. Faceti mai multe excursii si drumetii la sfarsit de saptamana.

5. O sa citesc mai mult

Cititul este nu numai un mod de a ne imbogati cunsotintele, ci si o forma de relaxare. Iar cand stii ca poti citi impreuna cu fiul/fiica ta si cu partenerul de viata, este si mai placut, pentru ca astfel puteti petrece mai mult timp impreuna, in aceste vremuri in care cu totii ne plangem de faptul ca nu avem suficiente ore ca sa le petrecem cu cei dragi.

6. O sa imi pastrez greutatea actuala

Ei bine, cum aproape orice femeie este nemultumita de silueta ei, printre rezolutiile de an nou se refera si cele legate de slabit.

Anul acesta propune-ti doar sa nu capeti mai mult in greutate. La sfarsit de an, cand vei vedea ca ai slabit sau ca ai ramas la greutatea actuala o sa fii multumita de tine.

7. O sa incerc ceva nou in fiecare saptamana

Bine, bine aceasta rezolutie se refera, bineinteles, la lucruri pozitive, nu la cheltuieli in exces sau la mancarea de tip fast-food! Astfel, poti sa iei un animalut de companie (va fi o adevarata explozie de fericire si pentru copii), sa incerci o coafura noua, sa iti cumperi o crema noua, sa iti rasfeti sotul si copilul cu un desert nou, orice te face sa te simti bine si orice lucru care le aduce fericire si celor din jur.

mama-fiica-desert

8. O sa fiu mai buna cu mine

Incearca, anul acesta, sa nu te mai critici pentru deciziile pe care le iei, sa te accepti asa cum esti.

9. O sa fac sport

Nu iti spune o sa merg la sala de trei ori pe saptamana, ci mai bne propune-ti sa practici un sport. Poate sa fie jogging, tenis, inot, aerobic, orice. Sportul este sanatate curata atat pentru trup, cat si pentru minte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rezolutii an nou Rezolutii mamici

Articole recomandate

Citeste si despre