Cum te relaxezi cand esti mamica

/ / Modificat: 2011-06-14
Cum te relaxezi cand esti mamica

bebe_mamicaAtunci cand esti mamica relaxarea este de multe ori un lux pe care nu ti-l permiti. Sfatul nostru este nu lasi ca stresul sa te copleseasca si din lux, relaxarea sa devina o necesitate. In multe cazuri relaxarea nu este o dorinta, ci un "tratament" pentru mamicile care se suprasolicita pana la epuizare. Fiecare mamica are nevoie de o oaza de relaxare proprie!

Noi te ajutam sa ti-o creezi! Unde sa fugi sa te relaxezi cand in dreapta este copilul, in stanga serviciul, in fata familia, iar in spate stau bine aranjate drumurile la banci si facturile? Nu trebuie sa incerci sa evadezi undeva pentru a te relaxa. Daca vacanta iese din discutie si nu ai la dispozitie o casa de vacanta in care sa dai o fuga pentru a te relaxa, atunci este cazul sa iei in considerare alte lucruri.

Creeaza-ti un spatiu de relaxare in casa!

Cauta un coltisor al casei pe care sa il amenajezi si sa il aranjezi pe placul tau, cu scopul de a te destinde. Nu trebuie sa fie foarte mare. Este suficient sa ai un fotoliu comod, cateva reviste, cateva dispozitive de aromaterapie, lumanarele parfumate si eventual, cateva carti bune!

art_2_stres_remediuFa o plimbare scurta!

Oaza ta de relaxare nu trebuie sa fie in interiorul casei sau intre 4 pereti. Poti descoperi foarte bine efectele relaxante ale naturii asupra ta. Astfel ca, o mica plimbare in parc de numai jumatate de ora, in care sa fii doar tu cu gandurile tale poate fi o solutie excelenta.

Inconjoara-te de culori care calmeaza!

Incearca sa ai in minte mereu culori calde si sa te inconjori de ele. Specialistii sustin ca albastrul sau bleu-ul deschis este cea mai calmanta culoare. Dar si verdele deschis are acelasi efect!

art_zambetTine in preajma lucruri care sa te faca sa zambesti!

Inconjoara-te de toate lucrurile care te fac sa zambesti sau care iti provoaca amintiri placute. Pune poze cu membri familiei tale la birou si in casa, cumpara-ti carti pozitive de dezvoltare personala sau pune-ti o imagine haioasa de fundal pe calculator. Orice obiect care te face sa zambesti este benefic in acest sens Nu uita sa adopti o mantra pe care sa o porti dupa tine peste tot: in minte, scrisa in agenda, pe calculator, pe post-it-uri etc.

Alege-ti un hobby si fa-l cel putin 1 data pe saptamana!

Gandeste-te la o activitate care iti place sau la un curs pe care ti-ai dorit dintotdeauna sa il faci si inscrie-te! Specialistii recomanda in special pictura sau olaritul pentru ca sunt activitati care combat stresul!

art_masaj_anticeluliticMergi la masaj sau la salonul de infrumusetare!

O mica escapada pentru frumusete se poate sfarsi cu un tonus excelent. Fiecare femeie se simte bine cand este epilata, coafata si are si manichiura facuta. Daca finalizezi procesul cu un masaj de relaxare, atunci succesul este garantat!

Stabileste intalniri saptamanale cu prietenii!

Viata sociala este o terapie antistres foarte buna. Intalnirile cu prietenii sau vizitele te ajuta sa ai un tonus foarte bun. Te binedispun si te relaxeaza. Te incarca si cu o cantitate generoasa de energie si optimism care sa te ajute sa faci fata tuturor lucrurilor pe care le ai de facut!

Citeste o carte buna!

Spatiul sau oaza de relaxare poate sa fie si una virtuala sau imaginara. Alege o carte buna a unui autor preferat sau care are un mesaj pozitiv. Retrage-te in fiecare zi macar pentru o ora in lumea infinita a cartilor. Relaxeaza-te traind aventurile personajelor si bucurandu-te de poveste.

art_femeie_sportGateste ceva bun!

Daca esti pasionata sau talentata la gatit te poti retrage in bucatarie pentru a gati o reteta preferata. Unele mamici gasesc in arta de a gati o sursa de calm si destindere. In general alege retete dulci. Sunt cele care ridica cel mai bine moralul atunci cand esti la pamant.

Fa sport!

Sportul are efectul de a destinde si de a te incarca de energie pe termen lung. Daca nu esti pasionata de activitatile care presupun mult efort, poti alege antrenamente mai usoare, care se concentreaza mai mult pe armonizarea relatiei minte-corp, cum e meditatia sau yoga.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mame ocupate Trucuri relaxare mamici ocupate Masaj anticelulitic Proaspata mamica incredere

Articole recomandate

Citeste si despre