7 greseli pe care le face o proaspata mamica

/ / Modificat: 2018-12-10
7 greseli pe care le face o proaspata mamica

Fiecare mama care se afla pentru prima data in aceasta postura si-ar dori ca bebelusul sau sa se nasca cu un manual de instructiuni sub brat, pentru a sti cum sa-l ingrijeasca in mod corespunzator. Sigur ca ai citit deja tot ce ti-a cazut in mana cu privire la acest subiect, dar trebuie sa stii ca este aproape inevitabil sa nu faci greseli cand esti pentru prima data mama.

Daca doresti sa te conectezi cu copilul tau din prima zi, in aceasta lista vei gasi cele mai frecvente greseli pe care le poti comite din cazua lipsei de experienta.

Cele mai frecvente greseli ale unei mame la inceput de drum

1. Indoiala cu privire la intuitia ta

Crede in tine, esti instruita sa-ti ingrijesti bebelusul din natura. Copilul nu are instrumentele necesare pentru a-si exprima in mod adecvat nevoile, iar instinctul matern este vital pentru supravietuirea lui.

Odata ce devii mama, simturile devin mai acute, somnul devine mai usor, corpul devine rezistent la oboseala si durere, astfel incat sa poti creste copilul in cel mai bun mod posibil. Daca ai incredere in simturile tale, in corpul tau, in instinctul tau si in noul tau rol de mama, totul va fi bine. Asculta-ti vocea interioara.

2. Crezi ca tot ceea ce faci este gresit

Desi la inceput nu stii daca faci lucrurile bine, nu trebuie sa crezi ca faci totul gresit. Ai mila de tine, este prima data cand traiesti si faci tot ce poti, cu multa dragoste, vointa si dedicatie. Acesta este un lucru foarte important.

Maternitatea este o cale de invatare continua. Nu-ti fie frica sa faci greseli, totul se invata. Elibereaza-te de temeri si bucura-te ca esti mama.

3. Nu ai grija de tine

Cand esti mama pentru prima data toata atentia este concentrata asupra nou-nascutului. Nu uita ca este foarte important sa fii atenta si la tine - la ingrijirea corpului, sanatatii si frumusetii tale. Micutul tau depinde de tine, daca gresesti, el simte imediat.

Mananca bine, hidrateaza-te, mergi la plimbare cu bebelusul tau, fa-te frumoasa. Gaseste-ti timp sa te odihnesti, ingrijeste-ti parul si imparteseste momente placute cu partenerul, cu prietenii si cu familia. Aceste lucruri iti permit sa te simti mai sigura pe tine si sa nu fii atat de constienta daca faci ceva gresit. Ingrijirea ta este o lectie pentru care copilul iti va multumi mai tarziu.

4. Nu intrebi si nu accepti ajutor

Nu te simti vinovata daca trebuie sa te indepartezi putin de bebelus. Este bine sa ceri ajutor atunci cand esti obosita, ai nevoie de spatiu pentru a fi tu cu tine sau cu partenerul tau. Familia si prietenii vor fi bucurosi sa te ajute.

Sa nu crezi ca esti egoista daca lasi copilul in gija altcuiva. Uneori, cea mai mare greseala pe care o poti face este sa nu ceri ajutor. Ai incredere in oamenii care se ocupa de micutul tau in timp ce tu faci o pauza; relaxeaza-te pentru ca stii ca vor avea grija de copil ca si cum ar fi al lor.

5. Nu lasi tatal sa se implice in cresterea bebelusului

Tatal indeplineste o functie importanta in viata copilului. Prin urmare, trebuie sa fie implicat in ingrijirea si rutina micutului inca de la inceput. Pentru ca dezvoltarea nou-nascutului sa fie integrata, este necesar sa se "intareasca" legatura dintre tata si fiu.

Este foarte important sa ai incredere in partenerul tau, sa il lasi sa schimbe scutecul si sa-l spele pe micut. Daca nu-l lasi sa o faca, nu va invata niciodata.

6. Nu scoti copilul din casa

Este foarte probabil sa crezi ca daca ramai acasa, bebelusul nu se imbolnaveste. Nimic mai fals. Este necesar ca micutul sa iasa si sa dezvolte anti-anticorpi. Cu cat este mai izolat, cu atat este mai probabil ca atunci cand iesi, poate contacta bacterii si sa se imbolnaveasca. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, trebuie sa iesi impreuna cu copilul la plimbare atunci cand medicul pediatru iti indica.

De asemenea, blocata la domiciliu este mai probabil sa apara depresia postpartum. Trebuie sa eviti sa te imbolnavesti, sa fumezi in jurul nou-nascutului si trebuie sa-l imbraci adecvat, in functie de temperatura.

7. Sa-l lasi sa planga

Lasarea copilului sa planga pana oboseste este o teorie fara fundament. Plansul este singurul lui mod de a se exprima. Cand plange, este pentru ca are nevoie de ceva. Prin urmare, este necesar sa-l iei, sa-l calmezi si sa urmezi nevoile sale. S-ar putea sa-i fie foame sau sa aiba scutecul ud, sa se simta rau, sa-i fie frig sau cald, printre altele.

Exista multe aspecte care trebuie luate in considerare si, bineinteles, nu poti astepta ca totul sa fie perfect de la inceput. Cu toate acestea, nu-ti face griji. Vei face minuni si micutul tau iti va multumi pentru totdeauna. Bucura-te de aceasta frumoasa etapa a vietii, fara remuscari!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Proaspata mamica Proaspata mamica incredere Proaspata mamica nesiguranta

Articole recomandate

Citeste si despre