Aromaterapia alunga stresul si depresia


Lumanarile parfumate, uleiurile aromate sau betisoarele cu miros de scortisoara te pot ajuta sa treci mai usor peste zilele grele de la birou sau peste momentele de singuratate, teama ori melancolie.

Aromaterapia nu este o metoda de vindecare a unor afectiuni emotionale serioase, dar poate fi ajutorul de care ai nevoie atunci cand vrei sa te eliberezi de tristete, depresie sau stres. (material preluat de pe www.idieta.ro)Uleiurile esentiale au in componenta substante chimice naturale care functioneaza sinergetic. Ele sunt volatile, astfel ca moleculele sunt foarte usor inhalate, provocand anumite raspunsuri la nivelul creierului.


- Uleiul de portocala este un bun exemplu, pentru ca reface echilibrul emotional si iti imbunatateste modul de a privi viata.

Poate fi utilizat deopotriva singur sau in combinatie cu alte uleiuri, pentru a alunga melancoliile de iarna. Aroma dulce de portocala se combina foarte usor cu alte arome si nu are nici un efect secundar neplacut.

- Uleiurile esentiale de trandafir sunt cunoscute pentru efectul lor de alinare in momente mai putin fericite. Mirosul lor are si proprietatea de a alunga sentimentele de singuratate sau atacurile de panica.

- Aroma de iasomie este recomandata celor care au accese de furie sau persoanelor care sufera din cauza stresului si a epuizarii. - Parfumul de grepfrut sporeste sentimentul de liniste si pace, ca de altfel si uleiurile esentiale de lamaie sau portocala.

- Esenta de mandarina alunga sentimentele de anxietate si depresie, fiind in acelasi timp recomandata persoanelor usor iritabile.

- Uleiurile esentiale de rozmarin au proprietatea de a mari nivelul de incredere in sine, diminuand totodata senzatia de extenuare psihica si fizica.

- Parfumul de busuioc, menta sau piper negru este benefic celor care vor sa-si intensifice capacitatea de concentrare si memoria.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul