Trucuri de relaxare pentru mamici ocupate

/ / Modificat: 2016-07-11
Trucuri de relaxare pentru mamici ocupate

"Mamica ocupata, caut un pic de relaxare! Ce pot face?"

Asa suna anuntul deznadajduit al multor mamici de bebelusi care nu mai fac fata cu cresterea copilului si cu treburile casnice. Si-ar dori si ele macar un singur moment de relaxare care se le ajute sa-si reincarce bateriile pentru o noua cursa contracronometru cu treburile cotidiene. Iata cateva idei care pot reprezenta pastila ta de energie chiar si in postura de mamica cu norma intreaga!

Un moment de relaxare la spa!

Nu iti trebuie decat vreo doua ore cu tot cu drum pana la centrul spa. In aceste doua ore copilul tau fie doarme, fie este la gradinita, fie are bunica grija de el. Orice mamica isi poate face loc in agenda pentru asa ceva, macar o data pe saptamana.

Un pic de timp in fiecare zi pentru un hobby!

Fie ca iti place sa crosetezi, sa citesti mormane de reviste glossy, sa te uiti la filme sau sa pictezi, iti poti face timp intr-o zi si pentru cateva minutele de placere creativa. Sunt momente personale care-ti pot da ragaz sa te reincarci cu energia si atitudinea necesara continuarii activitatilor de peste zi si ingrijirii micutului care-ti acapareaza viata.

Pauza de cafea cu o prietena!

Cheama-ti o prietena la tine pentru o cana de cafea si un pahar de vorba. Socializarea atunci cand esti mamica este extrem de importanta, pentru a nu cadea in depresie. Si cum poate fi mai distractiv si relaxant decat la un dialog spumos in care sa pui la punct ultimele evenimente ce au avut loc in viata ta si a prietenei tale?

Taticul te poate ajuta sa ai parte de momente de respiro

Tatal copilului poate fi un ajutor de nadejde cand vine vorba de momentele tale de relaxare. Cum? Petrecand mai mult timp cu cel mic astfel incat tu sa te aventurezi intr-o activitate care sa-ti faca placere si sa te relaxeze.

Gateste ceva inedit!

O faci in fiecare zi si parca nu iti mai vine sa te apuci iar sa murdaresti bucataria. Unele femei se relaxeaza foarte mult atunci cand gatesc. Daca faci parte din categoria mamicilor plictisite de aceasta activitate, atunci alege o reteta senzationala de dulciuri, una care sa fie preferata ta si relaxeaza-te preparand-o. Abia astepti rezultatul, nu-i asa? Degustatul ei reprezinta cireasa de pe tort a relaxarii!

Sportul, pastila de energie si relaxare si "sacul de box" pentru furia ta

Sportul te poate ajuta sa scapi de frustrari si sa mentii un nivel de energie ridicat. Este de asemenea precursorul unui tonus psihic excelent si te poate ajuta sa te descarci intr-un mod constructiv atunci cand ai parte de crize de furie.

Imbina utilul cu placutul!

Fii vicleana si fura cateva minute si pentru tine atunci cand faci treaba. De exemplu atunci cand mergi la cumparaturi pentru a achizitiona ce trebuie pentru masa, casa si copil, fura cateva momente si intra in magazine pentru a proba o bluzita sau un pantof. Opreste-te din drum la cofetaria din colt si savureaza in liniste o prajiturica sau intra in primul salon pentru o manichiura rapida care iti inveseleste ziua!

O binemeritata baie cu multa spuma!

Clasica metoda de relaxare in cada plina cu apa si spuma nu da niciodata gres. Daca pe fundal se mai aude si o muzica ambientala, iar miresmele unor betisoare parfumate iti imbata simturile, atunci relaxarea este garantata. Si nu dureaza mai mult de 30 de minute, maxim o ora. Poti face acest lucru in timpul somnului de dupa-amiaza al copilului!

Mici rasfaturi culinare!

Desi ai o dieta sanatoasa si alimentatia ta se bazeaza in mare pe fructe si legume proaspete, nu strica sa apelezi uneori si la "artileria grea" pentru un moment de rasfat. Stii tu despre ce vorbesc: inghetata aceea bine ascunsa in fundul congelatorului sau cutia de bomboane parasita pe care cu greu o mai observi in dulapul din bucatarie. Relaxeaza-te bucurandu-te de asa numitele "mancaruri de confort", dar nu abuza de ele!

O vizita la salonul de infrumusetare!

Nu trebuie sa pierzi o zi intreaga la salon, ci doar o singura ora o data pe saptamana in care sa te rasfeti. Fie ca incerci o noua culoare a parului sau o tunsoare moderna sau ca ai parte de un masaj corporal care te reintinereste, nu ezita sa evadezi din cand in cand satisfacandu-ti propriile placeri.

Un somn pe cinste!

De cand nu ai mai avut parte de un somn cu adevarat odihnitor? Acesta poate fi solutia pentru a te reincarca cu energie si a o lua de la capat cu treburile uzuale. Lasa copilul pe mana taticului, al bunicii sau dormi impreuna cu el la pranz! Nu s-ar zice, dar somnul reprezinta o pastila buna de revigorare, mai ales cand ai dus lipsa de el!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mame ocupate Trucuri relaxare mamici ocupate

Articole recomandate

Citeste si despre