5 alimente esentiale pentru femei

/ / Modificat: 2013-07-19
5 alimente esentiale pentru femei

Alimentatia sanatoasa este variata si cuprinde o multime de alimente care pot fi savurate. Exista insa cateva alimente care sunt absolut necesare femeilor si care le ajuta organismul sa faca fata multiplelor provocari la care sunt supuse zilnic. Ele intaresc sanatatea lor si le protejeaza de boli serioase.

Iaurt cu continut scazut de grasimi

Sunt recomandate intre 3-5 portii de iaurt cu un continut scazut in grasimi pe saptamana. Pe langa faptul ca are in componenta bacterii benefice in digestie (probiotice), se pare ca protejeaza si impotriva cancerului de san.

In plus, este unul dintre cele mai bogate alimente in calciu, un nutrient de care femeile au mare nevoie, indiferent de varsta.

Consuma variante simple de iaurt (fara fructe, cereale sau alte adaosuri).

Pestele gras

Din categoria pestelui gras extrem de util femeilor se numara somonul si sardinele. Consuma intre 2 si 3 portii de peste gras pe saptamana. Nu exagera cu el pentru ca poate contine urme de metilmercur, care ingerat in exces, conduce la intoxicatii.

Acest tip de peste este bogat in acizi grasi Omega 3 care ajuta organismul in fiecare celula a lui. Ajuta la combaterea:

  • depresiei;

  • bolilor cardiovasculare;

  • hipertensiunii;

  • infarctului;

  • durerilor articulare;

  • artritei reumatoide etc.

Legumele boabe

Poti opta pentru cel putin 3- 4 portii de legume boabe pe saptamana si nu vei regreta. Sunt bogate in proteine si fibre si au un rol protector impotriva bolilor cardiovasculare si cancerului de san. De asemenea, si-au dovedit eficienta in echilibrarea hormonala a femeilor – mai ales in ceea ce priveste sindromul premenstrual sau in perioada menopauzei.

Poti opta pentru legume ca mazare, fasole, linte etc. Acestea ajuta si la scaderea colesterolului din sange, dar ofera si o doza substantiala de acid folic, extrem de util in sarcina si in fertilitatea femeilor.

Rosiile (si fructele rosii in general)

Cel mai important nutrient din acestea este licopenul, care a fost dovedit ca un puternic combatant al cancerului la san. Este de asemenea un antioxidant puternic care lupta importiva bolilor cardiovasculare.

Consuma si pepene rosu, grepfrut sau portocale rosii. Specialistii recomanda intre 3 si 5 portii pe saptamana.

Fructele de padure

Acestea au un puternic rol de protectie importiva cancerului datorita antioxidantilor din compozitia lor. Antocianinele sunt alte substante pe care le contin si care au efect de regenerare celulara. Ele sunt pline si in acid folic si vitamina C, ajutand femeile in conceptie si in sarcina.

Deoarece contin antioxidanti fructele de padure au si efect antiaging si lupta eficient impotriva infectiilor urinare.

Sunt recomandate intre 3 si 4 portii pe saptamana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate femei

Articole recomandate

Citeste si despre